ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καβάλα: Πλήρωσε για laptop και tablet… «φαντάσματα»

Ο απατεώνας είχε αναρτήσει και τον έπεισε να καταθέσει προκαταβολή για ηλεκτρικές συσκευές που δεν του έστειλε ποτέ

Πάνω από δυόμισι μήνες προσπαθούσαν οι άνδρες της Ασφάλειας να εντοπίσουν τα ίχνη του απατεώνα ο οποίος ξεγέλασε ένα νεαρό από την Καβάλα με την αγγελία που είχε αναρτήσει και τον έπεισε να καταθέσει προκαταβολή για ηλεκτρικές συσκευές που δεν του έστειλε ποτέ.

Η ταυτότητα του 30χρονου Έλληνα δράστη αποκαλύφθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών και διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παρόμοια απάτη! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει εξαπατήσει και άλλα θύματα.

Η ηλεκτρονική αγγελία που είχε αναρτήσει ο δράστης σε ιστοσελίδα του διαδικτύου κίνησε το ενδιαφέρον του ανυποψίαστου 20χρονου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και πείστηκε να καταθέσει 100 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο «πωλητής» για να αγοράσει ένα laptop και ένα tablet. Αυτό έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά από τότε ο 30χρονος διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του με αποτέλεσμα να τον καταγγείλει.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.