ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιωάννινα: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για το πάρκο όπου ακρωτηριάστηκε ο 5χρονος

«Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας» λέει ο δήμαρχος Ιωαννιτών – «Ουδέποτε δόθηκε πιστοποίηση καθώς εντοπίστηκαν προβλήματα σε ένα από τα όργανα του πάρκου» απαντά το υπουργείο

Άνω-κάτω η κατάσταση στα Γιάννενα μετά το τραγικό περιστατικό στο πάρκο της περιοχής όπου ένας πιτσιρικάς ακρωτηριάστηκε την ώρα που έπαιζε στην παιδική χαρά. Και ενώ οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για το παιδί, με τους γιατρούς να ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά και θα πετύχει η συγκόλληση που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης χειρουργικής επέμβασης τα «αίματα ανάβουν» με ένα πόλεμο… στα χαρακώματα δηλώσεων από την πλευρά του δημάρχου Ιωαννιτών και του υπουργείου Εσωτερικών που έρχονται σε ευθεία… αντίθεση.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ιωαννιτών ισχυρίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας, συμπληρώνοντας ότι έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Δήμο ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στην υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών σε επίσημη ανακοίνωσή του επισημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού σημειώνεται ότι ουδέποτε δόθηκε πιστοποίηση, διότι  εντοπίστηκαν προβλήματα σε ένα από τα όργανα στο πάρκο, αδειάζοντας -επί της ουσίας- το δήμαρχο και όσα είπε. Μάλιστα, με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου ενισχύεται η άποψη που κατέθεσε η Επιτροπή Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι υπήρξαν προβλήματα στην παιδική χαρά. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι η Επιτροπή έκανε εκ νέου αυτοψία στο χώρο καταγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα, τόσο στα παιχνίδια, όσο και στους διαδρόμους και τα υπόλοιπα υλικά.

Σοκ στην πόλη από το φοβερό ατύχημα

«Με ενδιαφέρει μόνο να γίνει καλά το παιδί μου», λέει η μάνα του ακρωτηριασμένου παιδιού στα Γιάννενα, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται να διαπιστωθεί αν πέτυχε η επέμβαση συγκόλλησης που έκαναν οι γιατροί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

«Παραμένει στο νοσοκομείο το παιδί, ευτυχώς είναι σε καλή κατάσταση», λέει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκωστα Λάμπρος Γεωργόπουλος. Το απόγευμα του Σαββάτου ο αντίχειρας του μικρού αγοριού πιάστηκε στην τσουλήθρα, ενώ εκείνο έπαιζε, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί. 

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες συγκόλλησης, ενώ τώρα αναμένεται να διαπιστωθεί αν πέτυχε η επέμβαση. Το ατύχημα προκάλεσε αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι καλούν αυτούς που ευθύνονται να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό αυτό. 

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του τετράχρονου προσπαθεί να είναι κοντά στο παιδάκι με ψυχραιμία, ενώ άγνωστο παραμένει εάν πρόκειται να κινηθεί δικαστικά κατά των υπευθύνων καθώς προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στο παιδί τους και τέθηκε επί της ουσίας η ζωή του σε κίνδυνο. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το παιδί μου», δήλωσε στο protothema.gr η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού.

«Όλα τα άλλα θα τα δω στη συνέχεια. Δε με ενδιαφέρει τίποτε άλλο», σχολίασε σχετικά με τον αν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχει κανένα νόημα. Ελπίζω να φτιάξουμε την παιδική χαρά και να μην το πάθει ποτέ κανένα άλλο παιδάκι και το δικό μου να γίνει καλά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι εκπρόσωποι του δήμου Ιωαννίνων ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια και είπαν ότι θα καλύψουν όλα τα ιατρικά έξοδα.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.