ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ηθοποιός φωτογράφισε κάθε στάδιο της μαστεκτομής της – Με ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ [Photos]

Είναι μόλις 32 ετών, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών (είχε χάσει τη μητέρα της από τη νόσο). Τρεις ημέρες πριν υποβληθεί σε εγχείρηση προληπτικής μαστεκτομής έμαθε ότι έχει καρκίνο του στήθους. Η ηθοποιός Ανιέλα Μακγκίνες φωτογράφισε καρέ-καρέ όλη τη διαδικασία. Με πολύ σεβασμό αλλά και χιούμορ.

Η νεαρή ηθοποιός έκανε τη φωτογράφιση αυτή με μόνο σκοπό να αποτυπώσει στην κάμερα τις επιπτώσεις που έχει ο καρκίνος του μαστού, η διπλή μαστεκτομή και η χημειοθεραπεία στο σώμα και την ψυχή μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί το χιούμορ και την ειλικρίνεια για να επιβιώσει. 

«Κυρίως χρειαζόμουν να επικεντρωθώ σε κάτι. Απελευθέρωσα τη δημιουργικότητά μου και αισθάνθηκα χρήσιμη», λέει σήμερα η Μακγκίνες και προσθέτει: «Εχετε αναζητήσει ποτέ στο google το «μαστεκτομή πριν και μετά»; Τα αποτελέσματα που βγάζει είναι μια σπαρακτική σειρά ακρωτηριασμένα στήθη απρόσωπων γυναικών κάτω από το φωτισμό φθορίου. Πριν αφαιρέσω και εγώ τα στήθη μου ήθελα φωτογραφικές αποδείξεις με το τι θα έμοιαζε». 

Η νεαρή ηθοποιός δεν δίστασε να φωτογραφηθεί ακόμη και ως… μασκαράς, ντυμένη Φρανκεστάιν, μια εβδομάδα πριν τις απόκριες. «Ηθελα μια φωτογραφία που να αποτυπώνει το πώς ένιωσα». 

Σε κάποια άλλη στιγμή, ένιωσε αρκετά… πλαστική, ενώ της είχαν πέσει και τα μαλλιά  και έτσι φωτογραφήθηκε και ως μανεκέν σε editorial μόδας. 

«Αποφάσισα να μην ξαναφτιάξω της θηλές μου ή να κάνω τατουάζ γιατί μου αρέσουν τα αστεία και η ελευθερία….». 

«Ηθελα να αλλάξω τις εικόνες για τη μαστεκτομή που βλέπουν οι γυναίκες». 


 
«Δεν ήθελα φωτογραφίες του πριν και του μετά. Ηθελα να τους δείξω την εξέλιξη, τη ζωή και το χιούμορ σε αυτή τη σκοτεινή κατάσταση». 

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.