ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ηταν 30 χρόνια στην πτέρυγα θανατοποινιτών, απαλλάχθηκε και αφέθηκε ελεύθερος

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες περίμενε την εκτέλεσή του. Ηταν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών. Και πλέον είναι ξανά ελεύθερος.

Ο Αντονι Ρέι Χίντον πέρασε την πύλη φυλακής στην Αλαμπάμα, αφού πρώτα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τη διάπραξη δύο δολοφονιών. «Ο ήλιος λάμπει και πάλι» ήταν τα πρώτα λόγια του 58χρονου Αμερικανού, που δακρυσμένος έπεσε στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Χίντον ο οποίος είναι αφροαμερικανός χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του. Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο Χίντον που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη.

Πρόκειται για την 152η περίπτωση, από το 1973, που καταδικασμένος σε θάνατο απαλλάσσεται στις ΗΠΑ καιη δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP). Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.