ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιταλία: Ραγίζει καρδιές η συγγνώμη του πυροσβέστη στην 9χρονη Τζούλια που θυσιάστηκε για την αδερφή της

«Συγγνώμη που φτάσαμε αργά, θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σε βγάλουμε από εκεί» έγραψε ο πυροσβέστης με το όνομα Άντριου

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για όλη την Ιταλία που θρηνεί τα 290 θύματα του σεισμού των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή για 35 από τα θύματα των φονικών ρίχτερ ήταν συγκλονιστικές.

Οι κάρδιες ράγισαν με το γράμμα που άφησε ένας από τους διασώστες στο λευκό φέρετρο της 9χρονης Τζούλια που έγινε «ασπίδα» με το κορμί της για να σωθεί η μόλις 4 ετών αδερφή της Τζιόρτζια.

«Γειά σου μικρή. Συγγνώμη που φτάσαμε αργά. Δυστυχώς είχες ήδη σταματήσει να αναπνέεις αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σε βγάλουμε από εκεί. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στην Λ’ Άκουιλα θα ξέρω ότι υπάρχει εκεί ψηλά ένας άγγελος που με παρακολουθεί από τον ουρανό και ότι τη νύχτα θα λάμπεις σαν αστέρι» έγραψε ο Άντριου.

«Γειά σου Τζούλια, ακόμα κι αν δεν με γνώρισες ποτέ. Σε αγαπώ» καταλήγει το συγκλονιστικό σημείωμα.

Την Παρασκευή η μητέρα της Τζούλια που τραυματίστηκε από το σεισμό επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο σε φορείο για να αποχαιρετήσει την κόρη της που με την αυτοθυσία της έγινε ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της τραγωδίας που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η Ιταλία.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.