ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιταλία: Καλή η κατάσταση του μικρού Δημήτρη που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς

Ο Ιταλός καρδιοχειρουργός Αντόνιο Αμοντέο δηλώνει ότι οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί η καρδιά ανταποκρίθηκε θετικά – Για τον 3χρονο Δημήτρη είχε ενδιαφερθεί και η Μελάνια Τραμπ στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ιταλία 

«Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, διότι η καρδιά του μικρού Δημήτρη ανταποκρίθηκε θετικά και η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός καρδιοχειρουργός Αντόνιο Αμοντέο. Ο Ιταλός γιατρός ανέλαβε την επέμβαση, την περασμένη Παρασκευή, του τριάχρονου παιδιού που μεταφέρθηκε πριν πέντε μήνες στην Ρώμη, στο καθολικό νοσοκομείο Bambin Gesù, από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

«Η επέμβαση σίγουρα δεν ήταν απλή, διότι όταν τοποθετείται μια τεχνητή καρδιά σαν και αυτή που είχαμε επιλέξει στην περίπτωση του μικρού Δημήτρη, δημιουργούνται πολλές συμφύσεις. Μόνον για να μπορέσει να μεταμοσχευθεί η καρδιά του δότη χρειάσθηκαν πέντε ώρες», συμπλήρωσε ο Αντόνιο Αμοντέο.
 
«Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τώρα, είναι σίγουρα εκείνοι της απόρριψης και της λοίμωξης, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή είναι όλα υπό έλεγχο και ελπίζουμε να παραμείνει η κατάσταση, ως έχει και μελλοντικά», τόνισε επίσης ο Ιταλός καρδιοχειρουργός.
 
Ο καθηγητής Αμοντέο, βέβαια, υπογράμμισε ότι η μεταμόσχευση καρδιάς, σε παιδική ηλικία, δεν είναι οριστική λύση. «Όπως λέμε εμείς οι γιατροί, με την μεταμόσχευση σε μικρή ηλικία, αντικαθίσταται μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, με μια άλλη, οπωσδήποτε λιγότερο σοβαρή», είπε ο Ιταλός επιστήμονας.

Δεν παρέλειψε, δε, να υπογραμμίσει ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις σημαντικές ικανότητες των συναδέλφων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. «Εμείς έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στην παιδιατρική χειρουργική και από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσουμε μια στενή συνεργασία, με πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών», δήλωσε ο κ.Αμοντέο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης μεταμόσχευσης καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός Δημήτρης, συνεργάσθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και της χώρας μας στην Ρώμη, αλλά και η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.
 
Σε ευχαριστήρια επιστολή προς την πρόεδρο του παιδιατρικού νοσοκομείου Bambin Gesù, o πρέσβης μας στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης (ο οποίος, τους μήνες αυτούς, ήταν διαρκώς σε επαφή με την οικογένεια του παιδιού και με τους γιατρούς), μεταξύ των άλλων τόνισε:
 
«Θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο, του οποίου είστε επικεφαλής, για την στοργή και την φροντίδα με την οποία στήριξε τον μικρό Έλληνα ασθενή και τους γονείς του, από την ώρα της άφιξής τους. Μόνον χάρη στην συνεχή προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Bambin Gesù, μια δύσκολη, σίγουρα, περίπτωση, έτυχε της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης, με τρόπο που μας κάνει, όλους, τώρα, να μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Η Μελάνια Τραμπ

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνάντησε τον μικρό Δημήτρη κατά της διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της Ρώμης και αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, του διάβασε ένα παραμύθι. Λίγες ώρες αργότερα η Μελάνια Τραμπ ενημερώθηκε ότι βρέθηκε μόσχευμα για το αγόρι!

Η ιστορία του μικρού Δημήτρη και το μήνυμα του πατέρα του

Στο protothema.gr – που είχε αναδείξει την περιπέτεια της υγείας του μικρού Δημήτρη από τον Δεκέμβριο του 2016, είχε μιλήσει ο πατέρας του μικρού αγοριού λίγο πριν φύγει για το ταξίδι της ελπίδας στην Ιταλία. Το μήνυμά του είχε συγκινήσει: «Αυτό που θα θέλαμε να πούμε σαν γονείς σε όσους βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση μας -και που δυστυχώς δεν είναι τόσο λίγοι, όσο φανταζόμαστε- είναι σε καμία περίπτωση να μην χάνουν την ελπίδα τους. Να αγωνίζονται με την ίδια δύναμη που αγωνίζονται και τα παιδιά τους, και από αυτά να παίρνουν δύναμη και κουράγιο» είχε πει μεταξύ άλλων.  

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.