ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Iστορική βροχή μετέτρεψε την χειρότερη έρημο του πλανήτη σε κατάφυτο λιβάδι με λουλούδια

Η ιστορικών διαστάσεων βροχόπτωση του Μαρτίου στη Χιλή, σκότωσε 28 ανθρώπους και άφησε, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE, εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς στέγη.

Στην Antofagasta, της Χιλής, το νερό της βροχής έφτασε τα 2,3 εκατ. σε 12 ώρες, ποσό που είναι ίσο, σύμφωνα με το Weather Channel, με το ύψος της βροχής σε έναν ολόκληρο χρόνο.

bloom_2.JPG

Όμως η καταστροφική βροχή είχε και τα… καλά της, αφού μετέτρεψε, τουλάχιστον και το Νοέμβριο σε κατάφυτο λιβάδι την έρημο Atacama, το πιο αφιλόξενο μέρος του πλανήτη Γη.

bloom_4.JPG

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρημος είναι τόσο ξηρή που οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Κέντρου, επειδή το έδαφος της μοιάζει με αυτό του Άρη, κάνουν εκεί της δοκιμές τους για το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη.

bloom_3.JPG

“Η έρημος της Atacama είναι μία ανθισμένη έρημος, κάτι που συμβαίνει μόνο μετά την βροχή, που αυτή την φορά έφερε το El Niño και η κλιματική αλλαγή”, σημειώνει στο EFE ο Daniel Diaz, τουριστικός πράκτορας που διοργανώνει εκδρομές στην έρημο.

bloom_7.JPG

Περίπου 200 ήδη φυτών έχουν ανθίσει στην έρημο, ενώ υπολογίζεται 20.000 τουρίστες να ταξιδέψουν στην περιοχή για να δουν το φαινόμενο της ανθισμένης ερήμου.

bloom_9.JPG

 

H Atacama είχε ανθίσει πάλι το 2009. 

bloom_1.JPG

 

bloom_5.JPG

bloom_6.JPG

bloom_8.JPG

bloom_10.JPG

bloom_11.JPG

bloom_12.JPG

bloom_13.JPG

www.newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.