ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η πιο εκτεταμένη επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας εθελοντής πυροσβέστης από το Μισισιπί των ΗΠΑ, το πρόσωπο του οποίου είχε καεί κατά τη διάρκεια μιας φωτιάς στο σπίτι, έλαβε επιτυχώς την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρικό Κέντρο Langone τουπανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


Χρειάστηκε μια ομάδα 150 γιατρών με απόλυτο συντονισμό σε μια χειρουργική επέμβαση 26 ωρών στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, ώστε ο 41χρονος Patrick Hardison να πάρει το πρόσωπο του 26χρονου David Rodebaugh, ενός άτυχου ποδηλάτη από το Μπρούκλιν που κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός μετά από μια ατύχημα με το ποδήλατο.
 
Ο 41χρονος έλαβε ένα πλήρες τριχωτό της κεφαλής και ολόκληρο το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, της μύτης, των χειλιών και των άνω και κάτω βλεφάρων! Η επέμβαση ήταν τόσο δύσκολη, ώστε η ιατρική ομάδα προετοιμαζόταν για έναν ολόκληρο χρόνο!
 
Τώρα, για πρώτη φορά από εκείνη την πυρκαγιά το 2001, ο Hardison μπορεί να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του και να κοιμάται με τα μάτια του κλειστά. Αν δεν γινόταν αυτό, θα έχανε σε λίγα χρόνια τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα μάτια του, αφού θα είχαν υποστεί μεγάλες βλάβες.
 
Τα έξοδα της επέμβασης ανήλθαν στο 1 εκατομμύριο δολάρια, ποσό που το ανέλαβε εξ ολοκλήρου το πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης.
iatropedia.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.