ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ισλανδία: Οικογένεια ποζάρει για selfies με… νεκρή πολική αρκούδα!

Στην Ισλανδία είχε να εμφανιστεί πολική αρκούδα από το 2010 – Η τεράστια θηλυκή αρκούδα κρίθηκε ότι αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους της πόλης

Οι πολικές αρκούδες δεν ζουν στην Ισλανδία, όταν όμως την επισκέπτονται κολυμπώντας από την Γροιλανδία, η εθνική πολιτική της «παγωμένης» χώρας είναι να πυροβολούνται αμέσως, αφού, μετά το μακρύ ταξίδι τους στον ωκεανό θεωρούνται πεινασμένες και γι’ αυτό επικίνδυνες.

Έτσι, όταν ένα ζευγάρι, η Karitas Gudrunardottir, ο σύζυγός της Egill Thor Bjarnason και τα παιδιά τους ταξίδευαν βόρεια της πόλης Blonduos και είδαν μια πολική αρκούδα σε απόσταση 500 μέτρων από μια φάρμα έξω από την οποία έπαιζαν μικρά παιδιά, έτρεξαν και ειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες ενώ οι ίδιοι κλειδώθηκαν στην φάρμα.

Ένας από τους γείτονες πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο με μία μόνο σφαίρα από απόσταση 130 μέτρων και αμέσως μετά τοποθέτησε την θηλυκή πολική αρκούδα σε τρακτέρ για να την απομακρύνει από το σημείο. Όμως, η οικογένεια που πρώτη είχε εντοπίσει το ζώο πόζαρε για να βγάλει μια σειρά selfies, αδιαφορώντας για την μακάβρια εικόνα με το νεκρό ζώο. Το χειρότερο είναι ότι το ζευγάρι των Ισλανδών προέτρεψε και τα παιδιά του να κάνουν το ίδιο!

Ο Jon Gunnar Ottosson, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Ιστορίας στη χώρα, δήλωσε στην ιστοσελίδα Iceland Monitor ότι δεν ήταν δυνατόν το ζώο να ναρκωθεί για να μεταφερθεί στην θάλασσα και υποστήριξε: «Αυτά είναι επικίνδυνα ζώα δεν είναι χαριτωμένα αρκουδάκια».

Η πολική αρκούδα είναι η πρώτη που εμφανίστηκε στην Ισλανδία από το 2010 και αναμένεται να ταριχευτεί και να εκτεθεί σε μουσείο της χώρας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.