ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιπτάμενα μυρμήγκια εισέβαλαν στην Μεγάλη Βρετανία

Εκατομμύρια ιπτάμενα μυρμήγια εισέβαλαν στην Μεγάλη Βρετανία, πανικοβάλοντας τους Βρετανούς.

Το twitter και τα υπόλοιμα social media πήραν φωτιά, με τους Βρετανούς να δηλώνουν την ανησυχία τους, αλλά και την ενόχλησή τους για τους μικρούς, ιπτάμενους εισβολείς.

Ποιος Θεός έφτιαξε αυτά τα “μικρά ιπτάμενα μπ@στ@ρδ@κια”, αναφερει η χρήστης το twitter με το όνομα Louise ενώ ο YouTuber Riyadh Khalaf πρόσθεσε πως “ήδη δύο μυρμήγκια έχουν μπει στα μάτια του και ένα στο αφτί του”.

ants_2.JPG

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την εβδμομάδα, που θα φτάσουν ακόμα και στους 28 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Η περίοδος που ζουν τα ιπτάμενα μυρμήγκια είναι μικρή, όμως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα επειδή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα μικρά έντομα εμφανίστηκαν ταυτόχρονα σ’ όλη την Μεγάλη Βρετανία.

ants_3.JPG

Μία φωλιά ιπτάμενων μυρμηγκιών έχει μία βασίλισσα και 5.000 εργάτες ενώ ο πληθυσμός τους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15.000.

Η βασίλισσα ζει έως 10 και περνά όλη της τη ζωή στην φωλιά. Οι νέες βασίλισσες φεύγουν από την φωλιά για να ζευγαρώσουν και να δημιουργήσουν άλλες αποικίες.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.