ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιορδανία: Εννέα οι νεκροί από ομάδα ενόπλων

Απελευθερώθηκαν από το ιστορικό κάστρο του Καράκ στην Ιορδανία οι όμηροι που κρατούσε ομάδα ενόπλων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν άλλοι άμαχοι εγκλωβισμένοι στο κάστρο.

Οι όμηροι, ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, φέρεται να απελευθερώθηκαν μετά από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Εικοσι-εννέα άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής, μερικοί φέροντας σοβαρά τραύματα.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των δραστών, οι οποίοι νωρίτερα σκότωσαν εννέα ανθρώπους σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, προτού βρουν καταφύγιο στο μεσαιωνικό κάστρο.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μία τουρίστρια από τον Καναδά και δύο ιορδανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις νεκροί είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των διασωθέντων. Νωρίτερα το Reuters ανέφερε ότι δέκα άτομα είχαν διασωθεί από το οχυρό, ενώ η τπική εφημερίδα al-Ghad μετέδιδε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να σώσουν 14 ομήρους, ανάμεσά τους και επισκέπτες από τη Μαλαισία.

Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, στο κάστρο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πέντε ή έξι ένοπλοι, αν και ο πρωθυπουργός της χώρας νωρίτερα έκανε λόγο για δέκα δράστες.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χτυπήματα, Η Ιορδανία είναι μέλος της πολυεθνικής συμμαχίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το Καράκ, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Αμάν, είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο. Το κάστρο όπου λαμβάνει χώρα το επεισόδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα σταυροφορικά κάστρα στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.