ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ινδία: Τον νόμιζαν νεκρό και… «αναστήθηκε» λίγο πριν ξεκινήσει η νεκροψία

Ο 40χρονος άνδρας βρέθηκε αναίσθητος και χωρίς σφυγμό από αστυνομικούς σε μία στάση λεωφορείου στο Μουμπάι

Ένας Ινδός άνδρας, του οποίου ο θάνατος είχε επιβεβαιωθεί από τον νοσοκομειακό γιατρό που τον εξέτασε, «αναστήθηκε» λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η νεκροψία του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Ο άνδρας, που σύμφωνα με το άρθρο ήταν περίπου 40 ετών, βρέθηκε αναίσθητος και χωρίς σφυγμό από αστυνομικούς σε μία στάση λεωφορείου στο Μουμπάι και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Εκεί, ο γιατρός που είχε εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός και στη συνέχεια συμπλήρωσε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ το σώμα του 40χρονου εστάλη στο νεκροτομείο προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροψία που θα προσδιόριζε την αιτία θανάτου.

«Ο νεκρός ανέπνεε! Είδαμε το στομάχι του να ανεβοκατεβαίνει», είπε ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε να μεταφέρει το πτώμα στο νεκροτομείο, αλλά φτάνοντας εκεί συνειδητοποίησε πως ο άτυχος άνδρας ήταν πέρα για πέρα…ζωντανός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, έχοντας συνειδητοποιήσει τη γκάφα του η οποία θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες, ο εφημερεύων γιατρός έσπευσε να καταστρέψει όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είχε επιβεβαιώσει το θάνατο του 40χρονου. Ωστόσο, η υπόθεση διέρρευσε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος για την ολιγωρία που επέδειξε ο γιατρός στην άσκηση των καθηκόντων του.

Παρά την κατακραυγή των τοπικών μέσων, ο διευθυντής του νοσοκομείου έσπευσε να υπερασπιστεί τον υφιστάμενό του, λέγοντας ότι δέχθηκε «πίεση» από τους αστυνομικούς να επιβεβαιώσει γρήγορα το θάνατο του ταλαιπωρημένου άνδρα, ο οποίος ήταν πιθανώς άστεγος.

«Ο ασθενής ήταν σε φορείο και το πρόσωπο και το αφτί του ήταν καλυμμένα με σκουλήκια, κάτι που απαντάται συνήθως σε πτώματα σε αποσύνθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής, προσθέτοντας ότι η έλλειψη σφυγμού όταν κάποιος βρίσκεται στο χείλος του θανάτου μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε τέτοια λάθη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας νοσηλεύεται πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ το ίδρυμα έχει προχωρήσει και σε απαραίτητες αλλαγές στο πρωτόκολλό του, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τόσο φριχτό λάθος.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.