ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ινδία: Πρόστιμο σε αεροπορική εταιρεία που άδειαζε απόβλητα επιβατών της πάνω από σπίτια

Ο Ινδός που αναζήτησε το δίκιο του, προσφεύγοντας στις αρμόδιες αρχές, δεν είχε την τύχη να… δεχθεί το… μάννα εξ ουρανού, εκτός και αν χρειαζόταν… κοπριά για τα λουλούδια του!

Ο ίδιος ωστόσο, φαίνεται να βρήκε μία άκρη, καθώς η αεροπορική αρχή στην Ινδία αποφάσισε να επιβάλει -στο εξής- πρόστιμα σε όσες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στα αεροπλάνα που τους ανήκουν, να… εναποθέτουν τα… απόβλητα των επιβατών τους πάνω από κατοικημένες περιοχές!

Τι συνέβη; Το περιστατικό είναι απίστευτο, αλλά πολύ αληθινό και… αρκετά σιχαμερό. Ένας πρώην στρατιωτικός από το Δελχί, παραπονέθηκε ότι στο σπίτι του έπεσαν ανθρώπινα απόβλητα από τον… ουρανό, προφανώς από κάποια πτήση που περνούσε σε μεγάλο ύψος.

Η αρμόδια υπηρεσία έλαβε σοβαρά την καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα. Όπως αποδείχθηκε, ο πολίτης από το Δελχί δεν ήταν ο μοναδικός που είχε γίνει αποδέκτης του – αν μη τι άλλο – παράδοξου «ουράνιου δώρου». Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου 50.000 ρουπίων, ή άλλως 900 ευρώ στην εταιρεία που αποδείχθηκε ότι ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική, προκειμένου να αναζητήσει άλλες… λύσεις ή τοποθεσίες για την απαλλαγή των αποβλήτων από τα αεροσκάφη της.

Το παραπάνω πρόστιμο θα πληρώνουν όσες εταιρείες αποδεικνύεται πως ακολουθούν την ίδια τακτική, μετά τον έλεγχο που θα γίνεται και αφού ο ειδικός κάδος συλλογής αποβλήτων, διαπιστώνεται πως είναι άδειος μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.