ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μόνο στην Ινδία: Κάντε γιόγκα για να βγείτε πιο γρήγορα από τη φυλακή

Η καλή διαγωγή μπορεί να οδηγήσει έναν φυλακισμένο εκτός κελιού ταχύτερα. Στην Ινδία όμως, βρήκαν κι άλλο τρόπο: τη γιόγκα.

Σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, οι κρατούμενοι μπορούν να αποφυλακιστούν ταχύτερα, αν πάρουν καλούς «βαθμούς» στις εξετάσεις γιόγκα, στο τέλος ενός κύκλου μαθημάτων. Αυτά συμβαίνουν σε φυλακή στην πόλη Πούνε, σε κελί της οποίας είχε μπει δύο φορές ο Μαχάτμα Γκάντι.

«Εχει αποδειχθεί ότι η γιόγκα βελτιώνει τη νοητική αλλά και σωματική κατάσταση», εξήγησε ο διευθυντής της φυλακής, στην Telegraph. «Βελτιώνει συνολικά τη συμπεριφορά και εξαφανίζει τις βίαιες τάσεις», πρόσθεσε για το πρόγραμμα χάρη στο οποίο οι «αριστούχοι» της γιόγκα μπορούν να αποφυλακιστούν τρεις μήνες νωρίτερα.

Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί έξι μήνες, ενώ οι μετέχοντες θα δώσουν μετά πρακτικές και γραπτές εξετάσεις. Αρχικά θα πάρουν μέρος 1.500 κρατούμενοι, ενώ στη φυλακή ελπίζουν ότι θα δώσουν ένα καλό παράδειγμα και για τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η συγκεκριμένη φυλακή έχει μακρά ιστορία σε πρωτοποριακά προγράμματα αποκατάστασης, καθώς μεταξύ άλλων οι κρατούμενοι από το 2002 διδάσκονται τις αρχές του Γκάντι. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του σωφρονιστικού καταστήματος, τα βίαια περιστατικά μεταξύ κρατουμένων περιορίστηκαν σημαντικά έπειτα από αυτό.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.