ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΙΚΑ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις συντάξεων του 2016

Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις συντάξεων του 2016 για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ταμείου. Οι βεβαιώσεις θα είναι από σήμερα διαθέσιμες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συντάξεις της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του κοντινού τους υποκαταστήματος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για ενδεχόμενη διόρθωση και εμφάνιση του σωστού  ποσού στη φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα την ανακοίνωση η ανάρτηση αφορά τους  συνταξιούχους «του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και των ενταχθέντων ταμείων τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΥΔΚΥ είναι ήδη διαθέσιμες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συντάξεις της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr)». Επισημαίνεται επίσης ότι τα ποσά συντάξεων θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος (Ε1). 

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα προσυμπληρωμένα ποσά της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος με αυτά της Βεβαίωσης Συντάξεων, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του Υποκ/τος ΙΚΑ-EΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση και εμφάνιση του ορθού ποσού στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.