ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιερόσυλοι έκλεψαν λείψανα από ναό στην Θεσπρωτία

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού της εκκλησίας και διέρρηξαν μία από τις πλαϊνές πόρτες χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι

Ανενόχλητοι έδρασαν για μια ακόμη φορά οι ιερόσυλοι που λεηλατούν ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο. Αυτή τη φορά, εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Κεστρίνη στην Θεσπρωτία και άρπαξαν το λείψανο του αγίου!

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού της εκκλησίας και διέρρηξαν μία από τις πλαϊνές πόρτες χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι. Αρχικά, προσπάθησαν να αρπάξουν χρήματα από τα παγκάρια, όμως τα βρήκαν άδεια και άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους της εκκλησίας.

Τελικά, βρήκαν μια ασημένια λειψανοθήκη που περιείχε τμήματα του λειψάνου του Αγίου Μηνά, την άρπαξαν και εξαφανίστηκαν αθέατοι όπως είχαν φτάσει. Οι υπεύθυνοι του ναού ανακάλυψαν το πρωί την εξαφάνιση της λειψανοθήκης και κατήγγειλαν τη διάρρηξη στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας που διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους ιερόσυλους.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.