ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιερείς της Πάτρας φοβούνται χτυπήματα όπως της Γαλλίας

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Ο αποκεφαλισμός του καθολικού ιερέα στην Γαλλία προκάλεσε τον τρόμο… ακόμη και στην Πάτρα! Ιερείς της περιοχής στην κυριολεξία ζουν με τον φόβο ότι… μπορεί να τους βρουν σφαγμένους μέσα σε εκκλησίες. Και δεν το λένε τυχαία, το αιτιολογούν: «Είναι γνωστό πως η Πάτρα αποτελεί πύλη εξόδου για πολλούς μετανάστες. Και ποιος μας διαβεβαιώνει ότι ανάμεσα σε αυτούς δεν βρίσκονται και τζιχαντιστές»; αναρωτιούνται!

Και δεν έχουν άδικο, αν υπολογίσουμε πως όπως απεδείχθη, οι τζιχαντιστές – τρομοκράτες του Βελγίου, την Πάτρα χρησιμοποιούσαν ως λιμάνι για τις μετακινήσεις τους προς Συρία και επιστροφή τους στο Βέλγιο μέσω Ιταλίας.

Το γεγονός επίσης ότι το «χτύπημα» στη Γαλλία έγινε σε μία μικρή πόλη, αποδεικνύει περίτρανα πως οι φανατικοί τρομοκράτες δεν χρειάζονται το Παρίσι ή τις Βρυξέλλες για να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους. Μπορούν να το πράξουν και σε μία μικρή σχετικά πόλη, αφού το μήνυμα που στέλνουν είναι το ίδιο!

«Η επίθεση σε μία ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί να μην θεωρείται ως ένα σενάριο, από την στιγμή που οιΤζιχαντιστές της Συρίας γνωρίζουν καλύτερα τους Ορθόδοξους από τους Καθολικούς, αφού με αυτούς συμβίωναν στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές» μας δηλώνει άνθρωπος της τοπικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα συζητήθηκε και μεταξύ ιερέων της περιοχής, ενώ η ανησυχία ορισμένων έφθασε μέχρι και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Φυσικά μέτρα δεν μπορούν να λάβουν, και αυτό κάνει την ανησυχία τους ακόμη πιο μεγάλη.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.