ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιεράπετρα: Θαρραλέα 14χρονη έδιωξε τους διαρρήκτες από το σπίτι της

Πρωτοφανή ψυχραιμία για ένα κορίτσι της ηλικίας της, έδειξε μία 14χρονη κοπέλα στην Περιστερά Ιεράπετρας η οποία αν και ήρθε τετ-α-τετ με δύο διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα την απείλησαν, κατόρθωσε να τους τρέψει σε φυγή.

Νωρίς το πρωί, οι δύο θρασύτατοι διαρρήκτες που φαίνεται πως είχαν βάλει στο μάτι διπλοκατοικία λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στην περιοχή Περιστερά, εισέβαλαν αρχικά στον πάνω όροφο του σπιτιού.

Δρώντας αθόρυβα και ανενόχλητοι, αφού εκείνη την ώρα κανείς δεν βρισκόταν στο σπίτι άρπαξαν όλα τα ακριβά κοσμήματα της ιδιοκτήτριας, αφήνοντας κατά μέρος τα άχρηστα γι’ αυτούς φο-μπιζού, ενώ αφού έσπασαν και τον  κουμπαρά του παιδιού της άρπαξαν το ποσό των 60 ευρώ που βρήκαν στο εσωτερικό του

Στη συνέχεια, κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου ζει η οικογένεια της αδελφής της ιδιοκτήτριας, αναζητώντας νέα λεία, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την 14χρονη κόρη των ιδιοκτητών, την παρουσία της οποίας προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί τη στιγμή που παρατηρούσαν το σπίτι περιμένοντας να φύγουν οι ένοικοι για τις δουλειές τους ώστε να δράσουν ανενόχλητοι, με το φως του ήλιου.

Η 14χρονη ωστόσο, η οποία αντιλήφθηκε τις προσπάθειες τους να παραβιάσουν την είσοδο του σπιτιού και να μπουν στο εσωτερικό του, άρχισε να φωνάζει δυνατά, ενώ ταυτόχρονα καλούσε στο τηλέφωνο τους γονείς της ζητώντας τους να σπεύσουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας της αλλά και της θείας της, η 14χρονη κοπέλα έζησε δύσκολες ώρες, καθώς οι δύο διαρρήκτες έκαναν απειλητικές χειρονομίες σε βάρος της κοπέλας από το παράθυρο του ισογείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν έμπαιναν στο σπίτι θα τη σκότωναν. Η κοπέλα ωστόσο, κινητοποίησε την οικογένειά της από το τηλέφωνο και μάλιστα ήταν σε θέση να περιγράψει στη μητέρα της χαρακτηριστικά στοιχεία των δύο διαρρηκτών, όπως για παράδειγμα τη γλώσσα μιλούσαν. Η μητέρα της, η οποία να σημειωθεί βρισκόταν για πρώτη ημέρα στην καινούργια δουλειά της, ειδοποίησε τα αδέλφια της που έσπευσαν στο σπίτι για να βοηθήσουν τη 14χρονη. Τότε έγινε αντιληπτή και η διάρρηξη που είχε προηγηθεί στο δικό τους διαμέρισμα.

Οι δυνατές φωνές της κοπέλας ήταν αρκετές για να τρέψουν σε φυγή τους δύο επιτήδειους, οι οποίοι τώρα αναζητούνται από την αστυνομία.

cretapost.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.