ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιδρύονται Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης της ΕΛ.ΑΣ σε Κω και Ρόδο. Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Κ. Τσουβαλ

 

Με το νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο, ειλικρινές και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο Βουλευτής έθεσε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το ζήτημα της υποστελέχωσης των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων στα Δωδεκάνησα και της ενίσχυσής τους με προσωπικό.

Παράλληλα, επανέφερε την ανάγκη δημιουργίας και στελέχωσης με προσωπικό των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης της ΕΛ.ΑΣ σε Κω και Ρόδο, τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και τη δίωξη των κυκλωμάτων, αλλά και με την παράνομη μετανάστευση.

Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Τσουβαλάς, αποδέχθηκε ότι είναι πραγματική ανάγκη η δημιουργία των δύο Τμημάτων  Διαχείρισης Μετανάστευσης σε Κω και Ρόδο.

Ο κ. Κόνσολας σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος σε Κω και Ρόδο.

Είναι μια επιβεβλημένη κίνηση αφού οι ανάγκες αστυνόμευσης αλλά και ελέγχου είναι πλέον αυξημένες.

Προέχει, όμως, να μη μείνουμε στην ίδρυση των τμημάτων, αλλά να υπάρξει και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.