ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιαπωνία: Τεράστια καταβόθρα άνοιξε στην μέση του δρόμου την περασμένη Τρίτη και την Κυριακή ήταν … παρελθόν (βίντεο)

Η Ιαπωνία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την φήμη της ως της καλύτερα προετοιμασμένης χώρας στον κόσμο με την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις φυσικές καταστροφές να είναι πραγματικά εξωπραγματική.

Την περασμένη Τρίτη ο δρόμος βυθίστηκε μέσα στη γη, στην πόλη Φουκουόκα, με τις πέντε λωρίδες του να χάνονται από την επιφάνεια και φανάρια και πινακίδες καταστημάτων να κατακρημνίζονται.

Μέχρι την Κυριακή ο δρόμος και όλες οι υποδομές που έκρυβε από κάτω του είχαν πλήρως επιδιορθωθεί και αποκατασταθεί και ο δρόμος έδειχνε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

 Σύμφωνα με τους Japan Times οι σωλήνες της αποχέτευσης είχαν πλήρως επιδιορθωθεί έως το Σάββατο το βράδυ όπως και τα δίκτυα των επικοινωνιών.

Όταν ο δρόμος είχε ανοίξει είχαν διακοπεί οι παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, οι τηλεφωνικές συνδέσεις και το δίκτυο αποχέτευσης.

Η καταβόθρα είχε βάθος 15 μέτρων και μήκος- πλάτος 20 και 27 μέτρα αντίστοιχα και πιστεύεται πως προκλήθηκε εξαιτίας κατασκευαστικών εργασιών για την επέκταση παρακείμενης γραμμής μετρό.

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.