ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ιαπωνία: Γιατί πολιτικοί φορούν γιλέκο με κοιλιά εγκύου

Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους άνδρες, αποφάσισαν να στείλουν τρεις Ιάπωνες πολιτικοί, συμμετέχοντας στην καμπάνια Work Life Promotion.

Τα στατιστικά στοιχεία στην Ιαπωνία δείχνουν πως οι γυναίκες κάνουν πέντε φορές περισσότερες δουλειές για το σπίτι σε σχέση με τους άνδρες και η καμπάνια προσπαθεί να πείσει τους άνδρες να βοηθούν περισσότερο τις γυναίκες τους.

Έτσι οι τρεις πολιτικοί και συγκεκριμένα οι κυβερνήτες τριών νομαρχιών της Ιαπωνίας, φόρεσαν γιλέκα που το βάρος τους και ο όγκος τους μιμούνται αυτόν της κοιλιάς μίας γυναίκας στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και κλήθηκαν να κάνουν απλές δουλειές από το να πάνε για ψώνια μέχρι το να απλώσουν τα ρούχα. Όλοι οι άνδρες διαπίστωσαν πως ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, όπως το να φορέσεις τις κάλτσες σου, γίνονταν απίστευτα επίπονα.

preg1

Μάλιστα ο κυβερνήτης Tsugumasa Muraoka, που είναι πατέρας τριών παιδιών, μετά από αυτή την εμπειρία δήλωσε “Πραγματικά δεν καταλάβαινα μέχρι σήμερα. Τώρα που κατάλαβα τι πέρασε η γυναίκα μου όλους τους μήνες που εγκυμονούσε τα παιδιά μας, με κάνει να νοιώθω απίστευτη ευγνωμοσύνη”.

preg3

preg6

preg5

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.