ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ρόδος προκρίθηκε στην τελική φάση για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Η Ρόδος προκρίθηκε στην τελική φάση για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου.

Το ταξίδι πλησιάζει στον προορισμό του!! Φτάσαμε στο πρώτο λιμάνι!!
Η Ρόδος είναι ανάμεσα στις 3 πόλεις που προκρίθηκαν ως υποψήφιες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2021.
Ο πρώτος στόχος μας επετεύχθη!!

10155365_10207067822366600_8604813472375229024_n

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις 14 υποψήφιες πόλεις ήταν σκληρός, όμως η σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά της δικής μας ομάδας αναδείχθηκε και έκανε την διαφορά. Μαζί μας προκρίθηκαν οι πόλεις της Καλαμάτας και της Ελευσίνας.
Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα Υποψηφιότητας και όλους όσους δούλεψαν και ήταν κοντά μας στην προετοιμασία του φακέλου, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου έργου.

10444753_10207067820686558_4998368400602104570_n
Ο επόμενος στόχος είναι ακόμα πιο απαιτητικός και γι’ αυτό από αύριο κιόλας ξεκινάει το δεύτερο μέρος του ταξιδιού, με όλες μας τις δυνάμεις και όλους εσάς συνοδοιπόρους!!
Το λιμάνι της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας περιμένει.
Το ταξίδι μας στο φώς συνεχίζεται!!
Στο ταξίδι αυτό πρέπει να πάμε όλοι μαζί!

Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου:

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ρόδος επελέγη μεταξύ των τριών πόλεων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ Χατζηδιάκος αναφέρει τα εξής:
«Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ και τις 14 πόλεις που πήραν μέρος σε αυτή την διαδικασία επειδή έκαναν εξίσου καλή δουλειά.
Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία με τα κριτήρια που έθεσε ήδη η αρμόδια Επιτροπή Πολιτισμού και αυτό φάνηκε από την επιλογή των πόλεων κατ’ αλφαβητική σειρά (Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδο).
Ως νησί, συνδυάζουμε τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο, μαζί με τα ευρωπαϊκά κριτήρια σύγχρονων υποδομών που προβλέπονται.
Όλο αυτό, μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για τους επόμενους 8 μήνες συνδυάζοντας έτσι όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας.
Εμείς συνδυάζουμε τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο μαζί με τα Ευρωπαϊκά κριτήρια που προβλέπονται για τις σύγχρονες υποδομές.
Νομίζω ότι αυτό μας δίνει το δικαίωμα να δουλέψουμε 8 μήνες πολύ σκληρά συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα.
Ευελπιστούμε ότι τελικά η Ρόδος, η Ρόδος μας, θα καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον σπουδαίο για εμάς τίτλο σε λίγους μήνες».

 

Η Ρόδος μας να κερδίσει το τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας . We did it…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.