ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
U.S. President Barack Obama and first lady Michelle Obama pose with Chinese President Xi Jinping and Madame Peng Liyuan as they arrive for a State Dinner at the White House, in Washington September 25, 2015. REUTERS/Mike Theiler

ΗΠΑ και Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της διαδικτυακής πειρατείας

Να απομακρύνεται μοιάζει ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου μετά την ανακοίνωση του συνασπισμού των δυνάμεων των δύο χωρών με στόχο την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό του Κινέζου ομόλογού του Σι Τζινπίνγκ.

«Διατύπωσα για μία ακόμη φορά τις πολύ σοβαρές μας ανησυχίες για το θέμα της αύξησης των απειλών στο θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο εναντίον (αμερικανικών) επιχειρήσεων και Αμερικανών πολιτών» δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Σι.

«Είπα ότι αυτό πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Ομπάμα και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επιδίδεται σε διαδικτυακή κατασκοπεία με εμπορικούς στόχους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σι υπογράμμισε ότι «η Κίνα αντιτίθεται και πολεμά με σθένος την κλοπή εμπορικών απόρρητων πληροφοριών και άλλων ειδών παραβιάσεων της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι οι δύο μας χώρες βρήκαν ένα πεδίο κατανόησης για να προχωρήσουν μπροστά. Συμφωνήσαμε προκειμένου ούτε η αμερικανική αλλά ούτε η κινεζική κυβέρνηση να μην διεξάγουν ούτε να υποστηρίζουν εν γνώσει τους τη διαδικτυακή κλοπή πνευματικών ιδιοκτησιών, ιδίως εμπορικών μυστικών» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το εξής: οι δηλώσεις ακολουθούνται από τις πράξεις;» επισήμανε ο Ομπάμα.

«Θα παρακολουθούμε στενά προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν έχει επιτευχθεί πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».

Εάν η Κίνα δεν το κάνει, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις και άλλα μέτρα «για να καταδιώξουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου είτε εκ των υστέρων είτε μελλοντικά», απευθύνοντας προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να αποφευχθούν τέτοιου είδους εγκλήματα στο μέλλον.

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.