ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ηλεία: Άρπαξαν καμπάνα 300 ετών

Οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάλα για να φτάσουν ως το σημείο απ’ όπου κρεμόταν η καμπάνα και να κόψουν τις αλυσίδες που την συγκρατούσαν, τις οποίες επίσης πήραν μαζί τους

Μάταια περίμεναν οι κάτοικοι στην παραλία του Κουνουπελίου Ηλείας να χτυπήσει, όπως κάθε πρωί, η καμπάνα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Όταν πήγαν να δουν τι συνέβη και δεν ήχησε, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι είχε κάνει… φτερά!

Η χάλκινη καμπάνα ήταν ηλικίας περίπου 300 ετών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιέφερε ιδιαίτερα τους «κυνηγούς» χαλκού που έκαναν την επανεμφάνισή τους μετά από σχεδόν έναν χρόνο στην Ηλεία. Πιθανότατα, πρόκειται για τους ίδιους που είχαν διαρρήξει δεκάδες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή και έκλεβαν από παγκάρια και τάματα ως ιερά σκεύη και ηχητικό εξοπλισμό.

Κανείς δεν τους αντιλήφθηκε όταν έφτασαν στην μικρή εκκλησία, πιθανότατα με κάποιο φορτηγό. Οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάλα για να φτάσουν ως το σημείο απ’ όπου κρεμόταν η καμπάνα και να κόψουν τις αλυσίδες που την συγκρατούσαν, τις οποίες επίσης πήραν μαζί τους!

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.