ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών πλήττει τις ΗΠΑ! – 85 νεκροί, 20 παιδιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλαμπάμα – Ο ιός της γρίπης έχει ήδη εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες – Την «γλιτώνει» μέχρι σήμερα η Χαβάη

Η χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών πλήττει τις ΗΠΑ με τον κυβερνήτη της Αλαμπάμα να κηρύττει τη πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο λόγος για τον οποίο η φετινή εποχή της γρίπης είναι πιο σοβαρή είναι γιατί το στέλεχος του ιού H3N2 προκαλεί περισσότερες επιπλοκές στην υγεία. Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.  

Συνολικά, η γρίπη έχει σκοτώσει 85 ενήλικες και 20 παιδιά στις ΗΠΑ. Όπως συμβαίνει συνήθως, παρόλο που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης δεν προστατεύει επαρκώς από το στέλεχος H3N2, οι ειδικοί εξακολουθούν να παροτρύνουν τον εμβολιασμό των ευπαθών πολιτών.   
Ο ιός της γρίπης H3N2 πλήττει τους ανθρώπους περισσότερα σε σχέση με άλλα στελέχη της εποχικής γρίπης και μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Φέτος, πάνω από το 80% των περιπτώσεων γρίπης αφορούν το στέλεχος H3N2. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, 22,7 νοσηλείες σχετίζονται με τη γρίπη ανά 100.000 κατοίκους από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 Ιανουαρίου 2018. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε (13,7) την προηγούμενη εβδομάδα.

«Βλέπουμε μια ταχεία αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται», δήλωσε ο Τζέρνιγκαν. Ο ιός της γρίπης έχει ήδη εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες εκτός από τη Χαβάη. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντάλας, τέσσερις  στο Τενεσί και 27 στην Καλιφόρνια. 

Οι νοσοκομειακές αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες,οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς έκτακτα περιστατικά. 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.