ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η τελευταία κίνηση της Τζάκι πριν την ταφή του Τζον Κένεντι

Με την ταινία «Jackie» να παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες στη μεγάλη οθόνη, το ενδιαφέρον για τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και την επίδραση που είχε η τραγωδία στην Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι αναθερμαίνεται και πάλι.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Five Presidents» ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών που συνόδευε την Jackie, Clint Hill, περιγράφει τη μοιραία μέρα της δολοφονίας και αποκαλύπτει την επιθυμία της γυναίκας του να τον δει για τελευταία φορά, μέσα στο φέρετρό του.

«Κλαίγοντας στράφηκε σε μένα και μου ζήτησε να της φέρω ένα ψαλίδι», γράφει ο Hill. «Της το έδωσα και απομακρύνθηκα για να την αφήσω μόνη σε εκείνη την ιδιωτική στιγμή. Έχοντας την πλάτη μου γυρισμένη προς το φέρετρο άκουσα τον ήχο του ψαλιδιού ανάμεσα στα αναφιλητά της, καθώς έκοβε μια τούφα από τα μαλλιά του συζύγου της».

Στη συνέχεια η Τζάκι Κένεντι μετέβη με τα παιδιά της, Τζον και Καρολάιν, στο αμερικανικό Καπιτώλιο συνοδεύοντας το φέρετρο του Αμερικανού προέδρου. Ο Τζον Κένεντι κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

uaydrad2uaydrad3uaydrad4

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.