ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η συγκλονιστική ιστορία του Βραζιλιάνου που άναψε το βωμό στο Ρίο (φωτό – Βίντεο)

Ο Vanderlei Cordeiro de Lima δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει τη «χρυσή» ολυμπιακή του στιγμή αν και έφτασε τόσο κοντά πριν από 12 χρόνια. Περήφανος και γεμάτος χαρά, έφτασε στην κορυφή και το τέλος της Ολυμπιακής Φλόγας, ανάβοντας την εστία που θα καίει στο υψηλότερο σημείο του Μαρακανά μέχρι τη λήξη των αγώνων.

Πρόκειται για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμο της Αθήνας το 2004. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που επέλεξαν οι διοργανωτές για να ανάψει στη φλόγα στο θρυλικό Μαρακανά αντί του φαβορί Πελέ το όνομα του οποίου ακουγόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. 


Η συγκλονιστική ιστορία του Vanderlei Cordeiro de Lima 

Η ιστορία του Vanderlei Cordeiro de Lima πριν από 12 χρόνια είχε συγκλονίσει τον πλανήτη. Ο Βραζιλιάνος μαραθωνοδρόμος είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Κανένας δεν τον θεωρούσε φαβορί. Ο μόνος που πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει ήταν εκείνος. Και η αλήθεια είναι πως θα έκανε. Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνος.

Μόλις τέσσερα μίλια πριν από τον τερματισμό ο de Lima είδε το όνειρό του για το χρυσό μετάλλιο να γίνεται εφιάλτης. Ενας μεθυσμένος ιερέας ο Cornelius Horan μπήκε στον δρόμο του, τον έσπρωξε και του στέρησε την κορυφή. Ο ίδιος άνδρας είχε διακόψει το βρετανικό Grand Prix μία χρονιά νωρίτερα.

Αυτό το σπρώξιμο του στέρησε το χρυσό μετάλλιο και την κορυφή… Τότε όλη η υφήλιος είχε παγώσει, εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω…


Ο βραζιλιάνος αθλητής, αν και δεν κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος τερμάτισε τρίτος πίσω από τον Ιταλό Stefano Baldini και τον Αμερικανό Meb Keflazeghi.

Ο Vanderlei Cordeiro de Lima όταν μπήκε στο Καλλιμάρμαρο και ενώ ήξερε πως έχασε το χρυσό χόρευε και το διασκέδαζε. Είχε ήθος και χειρίστηκε το όλο γεγονός με τέτοιο τρόπο, που οδήγησε την ΔΟΕ να του απονείμει το βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, στο τέλος των αγώνων στην Αθήνα. Αυτή άλλωστε η συμπεριφορά του ήταν που τον έκανε πρωταγωνιστή της χθεσινής βραδιάς.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.