ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η συγκλονιστική ιστορία και το φωτεινό παράδειγμα του Μπάμπη Ταμπάση

Το 2013, ο 27χρονος Μπάμπης Ταμπάσης «κρέμασε» τα γάντια του, μαθαίνοντας ότι πάσχει από τη νόσο Stargardt.

Όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο και ψάχνουμε τους ήρωές του συνηθίζουμε να κοιτάμε πολύ μακριά, επηρεαζόμενοι από τη λάμψη που εκπέμπουν τα «αστέρια» της στρογγυλής θεάς και τα εκατομμύρια ευρώ που στρώνονται στα πόδια τους από τις ομάδες και τις εταιρείες. Το λεγόμενο «star system»…

Παρ’ όλα αυτά οι πραγματικοί ήρωες όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και της ίδιας της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αυτή θέτει, βρίσκονται στην πραγματικότητα δίπλα μας και η ιστορία τους αποτελεί ένα εγχειρίδιο αξιοπρέπειας και συνεχούς άρνησης παραίτησης μπροστά στις δυσκολίες.

Ένας εξ αυτών είναι ο Μπάμπης Ταμπάσης. Το όνομά του μπορεί να μην λέει πολλά σε πολλούς, αλλά πριν από περίπου 2,5 χρόνια δεν ίσχυε το ίδιο. Ο 29χρονος από τον Κολωνό, αφού ταλαντεύτηκε ανάμεσα σε μπάσκετ και καράτε, επέλεξε τελικά το… ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τη θέση του τερματοφύλακα, με τα 196 εκατοστά του να τον κάνουν πράγματι ξεχωριστό.

Μέχρι τα 27 του είχε καταφέρει από εκεί που δεν υπολογιζόταν στον Πανιώνιο και είχε αποχωρήσει για τον Διαγόρα Ρόδου στη Football League, να καθιερωθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Χριστόπουλου που βάσει βαθμολογίας τερμάτισε σε θέση που οδηγούσε στο Europa League.

inner

Όλα αυτά μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου του 2013…

Εκείνη η Τετάρτη ήταν η μέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε εντελώς αιφνίδια από τον ΠΣΑΠ η αναγκαστική του αποχώρηση από την ενεργό δράση, αφού μια σπάνια και ανίατη ασθένεια, η νόσος Startgardt, δεν του επέτρεπε να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

«Εντελώς ξαφνικά, χωρίς κάποια ένδειξη ή “προειδοποίηση”, μόλις σκοτείνιαζε ή απλώς σουρούπωνε, αποδυναμωνόταν η όραση μου, δεν μπορούσα να δω καθαρά, το ίδιο συνέβαινε και όταν συννέφιαζε», ανέφερε μεταξύ άλλων η τότε ανακοίνωση. Όλοι οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι με τον Μπάμπη, τονίζοντάς του ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τα μάτια του –τραγική ειρωνεία ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα- και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε πια να είναι το ίδιο αξιόπιστος γκολκίπερ.

Η απόφασή του ήταν μονόδρομος…

Περισσότερα στο www.sport-fm.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.