ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

H Sharp κυκλοφορεί το Robohon! Δες το smartphone – ρομπότ που περπατά, απαντά σε κλήσεις και… χορεύει [βίντεο]

Λέγεται Robohon και είναι ένα κάτι παραπάνω από «έξυπνο» ανθρωποειδές κινητό τηλέφωνο – ρομπότ, το οποίο… περπατά. Πρόκειται για ένα δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας Sharp το οποίο αναμφίβολα ανοίγει νέους δρόμους στην κινητή τηλεφωνία και τη ρομποτική.

Η περίεργη συσκευή χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, έχει ύψος 19,5 εκατοστών, οθόνη δύο ιντσών και ζυγίζει σχεδόν 400 γραμμάρια. Μπορεί να απαντά μόνη της σε τηλεφωνικές κλήσεις, να ανταποκρίνεται στην φωνή του χρήστη, να προβάλει βίντεο από το κεφάλι της και να… χορεύει ανάλογα με την μουσική που παίζει.

Το τηλέφωνο-ρομπότ μπορεί -με τις κάμερές του- να αναγνωρίσει τα πρόσωπα άλλων ανθρώπων, αλλά και τη φωνή τους, χάρη στο ειδικό λογισμικό αναγνώρισης που διαθέτει. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να μιλούν στο τηλέφωνό τους και να του λένε τι θέλουν να κάνει. Παράλληλα, πάντως, αυτό διαθέτει και οθόνη αφής.

Το Robohon δημιουργήθηκε από τον ειδικό σχεδιαστή ρομπότ Τομοτάκα Τακαχάσι και παρουσιάσθηκε στην έκθεση CEATEC της Ιαπωνίας. Πρόκειται να βγει στην αγορά -σε άγνωστη τιμή- μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με το BBC και τη Daily Mail.

Παραμένει πάντως ερώτημα κατά πόσο όντως θα καλύψει τις πρακτικές ανάγκες των καταναλωτών ή θα είναι απλώς ένα χαριτωμένο gadget…

Εσείς τι λέτε;

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.