ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Samsung ετοιμάζει έξυπνους φακούς επαφής;

Η Samsung κατέθεσε πατέντα για έξυπνους φακούς επαφής που θα συνεργάζονται με smartphone για τις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Η πατέντα “Smart contact lens for augmented reality and methods of manufacturing and operating” που κατέθεσε η Samsung αφορά φακούς επαφής που διαθέτουν μια μικρή οθόνη, κάμερα, κεραία RF και αισθητήρες για την αναγνώριση των κινήσεων του ματιού και θα μπορούν να συνδέονται με smartphone για να μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες με το κλείσιμο του ματιού. 

Φυσικά η εταιρία δεν περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας των φακών, όμως αναφέρει ένα παράδειγμα για τη λήψη φωτογραφιών ενώ παράλληλα εξηγεί ότι ο λόγος επέλεξε φακούς επαφής και όχι γυαλιά όπως έχουμε δει να κάνει η Google είναι ότι η προβαλλόμενη εικόνα αλλοιώνεται λόγω της απόστασης του ματιού από το γυαλί.

Τέλος η Samsung έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για την ονομασία Gear Blink, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα τους δούμε να κυκλοφορούν στην αγορά.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.