ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ραμόνα Παπαιωάννου πάει στους Ολυμπιακούς του Ρίο! Περήφανη όλη η Κύπρος

Η Ραμόνα Παπαιωάννου γυρόφερνε εδώ και καιρό το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2015.

Κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να… περιμένουν, η προθεσμία για τη μεγάλη φετινή γιορτή του στίβου, στο Πεκίνο (22-25 Αυγούστου) λήγει τη Δευτέρα και στο μίτινγκ των Βρυξελλών ήταν η τελευταία της ευκαιρία.

Αυτή τη φορά η τύχη δεν γύρισε την πλάτη στην αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη, όπως είχε γίνει στο Πιτέστι της Ρουμανίας πριν λίγες ημέρες όταν πέτυχε επίδοση 23.25 με -2.6 άνεμο!

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου θα πάει και στο Πεκίνο σε λίγες μέρες και στο Ρίο τον επόμενο Αύγουστο. Πρώτευσε στη σειρά της στα 200 μέτρα με επίδοση 23.19 κι έφτασε στον μεγάλο της στόχο, αφού το όριο και για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις είναι 23.20. Και βέβαια είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη αφού σφράγισε το εισιτήριο της στις δύο μεγαλύτερες εκδηλώσεις του στίβου παγκοσμίως.

Έχει δηλώσει άλλωστε, κατ’ επανάληψη, ότι ο μεγάλος της στόχος είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο. Με βραζιλιάνικο αίμα, από τον πατέρα της, τον παλιό ποδοσφαιριστής ΑΕΚ Αθηνών και μετέπειτα προπονητή στην Κύπρο, ήθελε πολύ να βρεθεί στη Βραζιλία και τα κατάφερε.

Εξαιρετική εμφάνιση στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε και η Ελένη Αρτυματά. Μετά την περιπέτεια με τον τραυματισμό της δείχνει ότι επανέρχεται δυναμικά.

Μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της. Ήταν δεύτερη στη σειρά της Ραμόνα με 23.27, επτά μόνο εκατοστά μακριά από το όριο. Κι εφόσον οι δυνατότητες της είναι γνωστές σε όλους, αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα ξεγνοιάσει για τη συμμετοχή της στο Ρίο.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κινεζική πρωτεύουσα, εκτός από τη Ραμόνα, θα συμμετάσχουν επίσης ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος και Απόστολος Παρέλλης στο δίσκο, αφού έχουν εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής.

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

goal.philenews.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.