ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η πρώτη οθόνη ανάλυσης 8K φτάνει στην αγορά

Την πρώτη οθόνη ανάλυσης 8K (8.000 pixels) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει σύντομα στην αγορά η Sharp. Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες έχουν αναπτύξει δοκιμαστικά μοντέλα ανάλυσης «super hi-vision», αυτή θα είναι η πρώτη τηλεόραση που αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο.

Ο τύπος 8K παρέχει 16 φορές περισσότερα pixels σε σχέση με την ανάλυση υψηλής ευκρίνειας 1080p, ενώ δημιουργεί μια τόσο λεπτομερή εικόνα η οποία φαίνεται σχεδόν τρισδιάστατη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Ωστόσο, η ζήτηση της 85 ιντσών οθόνης εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένη καθώς το κόστος της θα φτάνει τα 118.000 ευρώ (16 εκατομμύρια γιεν).

«Δεν αναμένουμε μια τηλεόραση 8K, η οποία θα προορίζεται για το ευρύ κοινό να κάνει την εμφάνισή της πριν το 2016 ενώ εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις ένα εκατομμύριο μονάδες όχι νωρίτερα από το 2019», δήλωσε ο Αμπί Μαλίκ της εταιρείας τεχνολογίας HIS Technology. «Ο ιαπωνικός NHK είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός τηλεοπτικός οργανισμός που έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του να εκπέμψει περιεχόμενο ανάλυσης 8K», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το σχετικά μικρό μέγεθος των σπιτιών στην Ιαπωνία σημαίνει ότι η πλειονότητα των οικογενειών δεν πρόκειται να σκεφτούν την αγορά μιας τέτοιας τηλεόρασης, αφού το ελάχιστο μέγεθός της θα φτάνει τις 65 ίντσες.

Ο Μαλίκ πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση εκτιμά πως οι κατασκευαστές θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο να πείσουν τους καταναλωτές να προβούν στην αγορά τηλεοράσεων ανάλυσης 4K, οι οποίες προσφέρουν το ένα τέταρτο της ανάλυσης σε σχέση με την 8K, ωστόσο διατίθενται σε πιο «λογικά» μεγέθη.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.