ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Print

Η Προκήρυξη του 1ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου ”Προφήτης Ηλίας 2017”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΟΜΕΩΝ 1ΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΌΜΟΥ ΄΄ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017’’

 

 

 

 

Κατηγορίες

 

 

 

Ηλικίες

 

 

 

Έτη Γέννησης

 

 

Απόσταση Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους ΄΄Προφήτης Ηλίας 2017΄΄

 

ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ

ΠΠΒ΄ – ΠΚΒ΄

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

 

ΜΕΧΡΙ 11 ΕΤΩΝ

 

2004-2005-2006

2007-2008-2009…

 

 

2,700 ΜΕΤΡΑ

 

ΠΠΑ΄- ΠΚΑ΄

ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

 

ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΩΝ

 

2000 – 2001

2002 – 2003

 

2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

 

ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

 

18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

 

 

1999 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ

 

2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

8,100 ΜΕΤΡΑ

Print

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου για Όλους

‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017΄΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΩΡΑ: 10:30

   Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, συνδιοργανώνει με το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με τα Σωματεία Στίβου της Ρόδου, καθώς και με την Στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Δημοτική Κοινότητα Σαλάκου και την Δημοτική Κοινότητα Απολλώνων,  τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου με την επωνυμία ‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017΄΄, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Πρόκειται για τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, που διεξάγεται στην Ρόδο. Οι Οργανωτές ΕΚΤΟΣ από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ και στους  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ   ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού χρήματα από την εγγραφή θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ρόδου.

    Ο Ορεινός Δρόμος  ‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017’’ θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

 1. ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Ξενοδοχείο Έλαφος – Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

 

 1. ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Ξενοδοχείο Έλαφος – Προφήτης Ηλίας και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

 

 1. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Αγώνας Ορεινού Δρόμου  -8,1- Χιλιομέτρων

Αγώνας Ορεινού Δρόμου -5,4- Χιλιομέτρων

Αγώνας Ορεινού Δρόμου -2,7- Χιλιομέτρων

 

 1. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
 • Η εκκίνηση, για τις αποστάσεις των 5,4 & 8,1  χιλιομέτρων, θα δοθεί στις 10:30, το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου.
 • Για την απόσταση των 2,7 χιλιομέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:30.

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Κατηγορίες Ηλικίες Έτη Γέννησης Απόσταση Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους ΄΄Προφήτης Ηλίας 2017΄΄
ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ

ΠΠΒ΄ – ΠΚΒ΄

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

ΜΕΧΡΙ 11 ΕΤΩΝ

2004-2005-2006

2007-2008-2009…

 

2,700 ΜΕΤΡΑ

ΠΠΑ΄- ΠΚΑ΄

ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΩΝ

2000 – 2001

2002 – 2003

2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ  

18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

1999 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ 2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

8,100 ΜΕΤΡΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

 

 • Για όσες-όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας) * ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.
 • Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για την συμμετοχή είναι το σωματείο και το δελτίο τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένο και θεωρημένο το τελευταίο έτος. Η ισχύς του είναι για έναν (1) έτος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Ανεξάρτητοι Δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες      κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

 

   Δηλώνετε υπεύθυνα, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους ΄΄Προφήτης Ηλίας 2017΄΄. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ. Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση. 

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 27η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
 • Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα Ορεινού Δρόμου.
 • Προσοχή: Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Σωματεία Στίβου των Ε.Α.Σ. πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στα παρακάτω email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com., το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την φόρμα που επισυνάπτεται.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων άλλων αθλημάτων, συλλόγων δρομέων και άλλων κοινωνικών ομάδων πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com., το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 για την καλύτερη διευκόλυνση των Οργανωτών, σύμφωνα με τις φόρμες που επισυνάπτονται.
 • Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές όμως και την ημέρα του αγώνα.
 • Επίσης στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1, έναντι πάρκου μέσα στο βοηθητικό στάδιο υπάρχουν οι φόρμες εγγραφής όπου και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας αμέσως.
 • Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735.
 • Η υποβολή της Δήλωσης από τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
 • Φόρμες εγγραφής θα έχουν και οι υπεύθυνοι προπονητές των αθλητικών Σωματείων, που τα ίδια τα σωματεία θα ορίσουν.
 • Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 • Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αποστολής, μόνο του εντύπου της δήλωσης συμμετοχής, η Ο.Ε. δεν θα κάνει αποδεκτή τη δήλωση συμμετοχής και ο/η δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα. (Εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που φέρουν δελτίο ιατρικώς θεωρημένο).

 

Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:  (10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2241030145

ΦΑΞ: 2241030145

EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com; segasdod@gmail.com

 

 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

   Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία. Οι δρομείς θα τρέξουν μία ευθεία διαδρομή 100μ. σε άσφαλτο και στην συνέχεια θα στρίψουν δεξιά σε χωματόδρομο με ελαφριά κατωφέρεια, από όπου θα συνεχίσουν για άλλα 170μ. περνώντας πίσω από το ξενοδοχείο Έλαφος, μέχρι να μπούνε στο μονοπάτι. Το μονοπάτι είναι δασικό και

αποτελείται από χώμα, πέτρες και κυρίως είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες, φύλλα και κλαδιά. Είναι κατηφορικό και περνά δίπλα από παλαιά ιταλικά κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυτώρια. Αυτό το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται για σχεδόν (1) ένα χιλιόμετρο χωρίς πολλές στροφές και με ήπια κλίση. Στην συνέχεια τέμνεται από χωμάτινο δρόμο, όπου σε εκείνο το σημείο η διαδρομή στρίβει αριστερά από όπου και συνεχίζει να είναι πιο ομαλή. Σε αυτό το σημείο ακριβώς θα είναι και ο σταθμός ανεφοδιασμού. Οι δρομείς θα περάσουν από τον σταθμό ανεφοδιασμού και έπειτα περνώντας το (2)δεύτερο χιλιόμετρο θα φτάσουν στις ‘’ Aχλαδιές΄΄, όπου η διαδρομή είναι ευθεία. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν δεξιά  όπου αρχίζει το ανηφορικό κομμάτι πίσω από τον λόφο που βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ακολουθώντας το ζικ-ζακ μονοπάτι θα φθάσουν στο ξωκκλήσι και θα συνεχίσουν σε χωματόδρομο δεξιά. Συνεχίζοντας στο χωματόδρομο, θα φθάσουν στο σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι, σημείο όπου θα έχουν περάσει προηγουμένως, μόνο που αυτήν την φορά θα κατευθυνθούν δεξιά για να περάσουν πίσω από το Ξενοδοχείο Έλαφος και αφού διανύσουν περίπου 170μ. θα στρίψουν αριστερά για να μπουν στην άσφαλτο και να κατευθυνθούν στον τερματισμό ή στην 1η ή και στην 2η στροφή μπροστά στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία!

Η διαδρομή που περιγράφηκε είναι κυκλική, κλειστή 2,7 χιλ. Για αυτούς που θα τρέξουν ή περπατήσουν τις μεγαλύτερες αποστάσεις των 5,4 χιλ. και των 8,1 χιλ. θα την επαναλάβουν 2 και 3 φορές αντίστοιχα.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 610 μέτρα και στην διαδρομή κατεβαίνει στα 528 μέτρα. Στην συνέχεια ανεβαίνει πάλι στα 635 μέτρα. Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή με αρνητική υψομετρική 82μ. αρχικά και με θετική υψομετρική 82μ. στο τέλος.

 

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

   Θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια των αγώνων Ορεινού Δρόμου. Επίσης Σταθμός Τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει και στην Αφετηρία-Τερματισμό.

 

 1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

   Ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου θα φροντίσει για τον έλεγχο κατά την διάρκεια του αγώνα και την χρονομέτρηση των δρομέων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα μετά την καταγραφή τους και θα δημοσιευθούν.

 

 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.

   Το αργότερο 20΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Έλαφος, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού .  Μπορούν να τα παραδώσουν σε ειδική σακούλα, που θα τους διανεμηθεί και να αναγράψουν ή να κολλήσουν πάνω τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομα τους. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

 

 • ΕΠΑΘΛΑ
 • Μετάλλια απονέμονται στους Τρείς Πρώτους κάθε κατηγορίας (Άνδρες-Γυναίκες & Παίδες – Κορασίδες).
 • Διπλώματα απονέμονται στους Τρείς Πρώτους κάθε κατηγορίας.
 • Αναμνηστικά Διπλώματα του Αγώνα απονέμονται σε όλους του Συμμετέχοντες.
 • Επίσης στην 1η και τον 1ο από τους αγώνες 5,4 και 8,1 Χιλιομέτρων θα δοθεί μια δωρεάν συμμετοχή σε όποιο αγώνα δρόμου επιλέξουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου. Στον 2ο και 3ο στα ίδια αγωνίσματα 50% έκπτωση.
 • Στην 1η και τον 1ο του αγώνα 2,7 Χιλιομέτρων θα δοθεί 50% έκπτωση σε όποιο αγώνα δρόμου επιλέξουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου.
 • Επίσης το Ξενοδοχείο Έλαφος θα Αθλοθετήσει Κύπελλο Νικητή, αλλά και από μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στο Ξενοδοχείο Έλαφος, για τον 1ο Άνδρα και την 1η Γυναίκα του Αγώνα των 8,1 Χιλιομέτρων.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  -2,7- Χιλιόμετρα Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                    -2,7- Χιλιόμετρα Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                  -2,7- Χιλιόμετρα Παίδων (1ος, 2ος, 3ος) (ΜΕΧΡΙ 17, 2000-2001-2002-2003)

                  -2,7- Χιλιόμετρα Κορασίδων (1η, 2η, 3η) (ΜΕΧΡΙ 17, 2000-2001-2002-2003)

                  -5,4- Χιλιόμετρα Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                  -5,4- Χιλιόμετρα Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                  -8,1- Χιλιόμετρα  Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                  -8,1- Χιλιόμετρα  Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                 

Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί το μπλουζάκι του αγώνα.

 

 • ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
 • Οι εγγραφές γίνονται σε ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στα γραφεία εγγραφών, Βύρωνος 1, 85100, Ρόδος, Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρα, έναντι πάρκου.
 • Επίσης, στους υπεύθυνους προπονητές των αθλητικών σωματείων κλασσικού αθλητισμού.
 • Οι οικονομικά ενήμεροι δρομείς θα εμφανίζονται στη λίστα συμμετεχόντων που θα ανανεώνεται τακτικά στην σελίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο FACEBOOK.
 • Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν μέσω τραπέζης στον παρακάτω λογαριασμό μόνο από ALPHA BANK για να μην έχετε περισσότερες χρεώσεις:

ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA BANK

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ

IBAN: GR93 0140 7780 7780 0210 1098 796

                  ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ     –    ΑΠΟΣΤΑΣΗ   –   ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ

 • Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν με μετρητά, μπορούν να το πράξουν κατά την επίδοση της φόρμας δήλωσης συμμετοχής, στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου ή κατά την εγγραφή τους στην Γραμματεία του Αγώνα.

 

 1. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται σε 6€ ανά συμμετέχοντα.

   

 

 • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρό και ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών  Σαμαρειτών, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά σε σημεία που χρήζουν προσοχής, παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

 

 1. ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται από δύο σημεία από την Δευτέρα 13 Μαρτίου μέχρι και την ημέρα του αγώνα.

 • Γραφεία εγγραφών, Βύρωνος 1, 85100, Ρόδος, Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρα, έναντι πάρκου, έως τις 18 Μαρτίου.
 • Στην Αίθουσα κλήσης, Ξενοδοχείο Έλαφος μέχρι 30΄ πριν την έναρξη του κάθε αγώνα ορεινού δρόμου.

 

 

 • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

   Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

Τέλος, οι συμμετέχοντες δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα για βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.).

 

 • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

   Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και η Ο.Ε. θα φροντίσουν για ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση με Λεωφορεία για όσες-όσους επιθυμούν να μεταβούν στον Προφήτη Ηλία, την ημέρα του αγώνα. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχείο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00π.μ. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 9:00π.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ.

 

 • ΔΙΑΜΟΝΗ

   Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο, μονόκλινο ή δίκλινο στο ξενοδοχείο Έλαφος, σε τιμές προσφοράς λόγω του αγώνα. Σε αυτήν την  περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα την κράτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2241044808 για να μάθετε τις προσφορές για εκείνες τις ημέρες.

 

 

 • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΕΓΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από:

 • Πρόεδρος, ο κος Βασίλειος Ζήκας, Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Αντιπρόεδρος, ο κος Σέργιος Αϊβάζης, Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
 • Μέλος, ο κος Ιωάννης Αγρέλλης, Πρόεδρος της Κοινότητας Σαλάκου.
 • Μέλος, ο κος Βασίλειος Πιπέρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλώνων.
 • Μέλος, ο κος Μιχαήλ Παυλούς, Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Σπυρίδων Ράμμος, Μέλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Μέλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Ιγνάτιος Καλικάντζαρος, Τεχνολόγος-Τοπογράφος-Μηχανικός, Υπάλληλος του Δήμου Ροδίων στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
 • Μέλος, ο κος Σάββας Διακονικόλας, Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Τάκης Μιχαηλίδης, Υπεύθυνος των ISLAND GAMES Ρόδου.

 

 

 • ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

   Τεχνικοί Υπεύθυνοι ορίζονται: ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Δωδεκανήσου  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Β΄ Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου της Ρόδου, κος Διακονικόλας Σάββας (Διευθυντής του Αγώνα) και το Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Ρόδου και υπεύθυνος των ISLAND GAMES Ρόδου κος Μιχαηλίδης Τάκης (Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα), σύμφωνα με το άρθρο 251 σελίδα 171 των κανονισμών Αγώνων Στίβου και Τεχνικών Διατάξεων του ΣΕΓΑΣ και της ΙAAF, έκδοση 2016-2017 και σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη του Αγωνίσματος.

 

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-2241030145 (10:00-14:00)

ΒΥΡΩΝΟΣ 1, ΡΟΔΟΣ, 85100

EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com; segasdod@gmail.com

 

 

 

Συνημμένα:

 • Αίτηση Συμμετοχής

 

          

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου για Όλους

‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017΄΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΩΡΑ: 10:30

   Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, συνδιοργανώνει με το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με τα Σωματεία Στίβου της Ρόδου, καθώς και με την Στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Δημοτική Κοινότητα Σαλάκου και την Δημοτική Κοινότητα Απολλώνων,  τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου με την επωνυμία ‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017΄΄, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Πρόκειται για τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, που διεξάγεται στην Ρόδο. Οι Οργανωτές ΕΚΤΟΣ από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ και στους  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ   ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού χρήματα από την εγγραφή θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ρόδου.

    Ο Ορεινός Δρόμος  ‘’ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017’’ θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

 1. ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Ξενοδοχείο Έλαφος – Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

 

 1. ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Ξενοδοχείο Έλαφος – Προφήτης Ηλίας και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

 

 1. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Αγώνας Ορεινού Δρόμου  -8,1- Χιλιομέτρων

Αγώνας Ορεινού Δρόμου -5,4- Χιλιομέτρων

Αγώνας Ορεινού Δρόμου -2,7- Χιλιομέτρων

 

 1. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
 • Η εκκίνηση, για τις αποστάσεις των 5,4 & 8,1  χιλιομέτρων, θα δοθεί στις 10:30, το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου.
 • Για την απόσταση των 2,7 χιλιομέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:30.

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Κατηγορίες Ηλικίες Έτη Γέννησης Απόσταση Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους ΄΄Προφήτης Ηλίας 2017΄΄
ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ

ΠΠΒ΄ – ΠΚΒ΄

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

ΜΕΧΡΙ 11 ΕΤΩΝ

2004-2005-2006

2007-2008-2009…

 

2,700 ΜΕΤΡΑ

ΠΠΑ΄- ΠΚΑ΄

ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

(ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΩΝ

2000 – 2001

2002 – 2003

2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ  

18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

1999 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ 2,700 ΜΕΤΡΑ

5,400 ΜΕΤΡΑ

8,100 ΜΕΤΡΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

 

 • Για όσες-όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας) * ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.
 • Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για την συμμετοχή είναι το σωματείο και το δελτίο τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένο και θεωρημένο το τελευταίο έτος. Η ισχύς του είναι για έναν (1) έτος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Ανεξάρτητοι Δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες      κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

 

   Δηλώνετε υπεύθυνα, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους ΄΄Προφήτης Ηλίας 2017΄΄. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ. Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση. 

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 27η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
 • Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα Ορεινού Δρόμου.
 • Προσοχή: Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Σωματεία Στίβου των Ε.Α.Σ. πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στα παρακάτω email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com., το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την φόρμα που επισυνάπτεται.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων άλλων αθλημάτων, συλλόγων δρομέων και άλλων κοινωνικών ομάδων πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο segasdod@gmail.com., το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 για την καλύτερη διευκόλυνση των Οργανωτών, σύμφωνα με τις φόρμες που επισυνάπτονται.
 • Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές όμως και την ημέρα του αγώνα.
 • Επίσης στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1, έναντι πάρκου μέσα στο βοηθητικό στάδιο υπάρχουν οι φόρμες εγγραφής όπου και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας αμέσως.
 • Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735.
 • Η υποβολή της Δήλωσης από τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
 • Φόρμες εγγραφής θα έχουν και οι υπεύθυνοι προπονητές των αθλητικών Σωματείων, που τα ίδια τα σωματεία θα ορίσουν.
 • Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 • Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αποστολής, μόνο του εντύπου της δήλωσης συμμετοχής, η Ο.Ε. δεν θα κάνει αποδεκτή τη δήλωση συμμετοχής και ο/η δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα. (Εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που φέρουν δελτίο ιατρικώς θεωρημένο).

 

Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:  (10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2241030145

ΦΑΞ: 2241030145

EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com; segasdod@gmail.com

 

 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

   Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία. Οι δρομείς θα τρέξουν μία ευθεία διαδρομή 100μ. σε άσφαλτο και στην συνέχεια θα στρίψουν δεξιά σε χωματόδρομο με ελαφριά κατωφέρεια, από όπου θα συνεχίσουν για άλλα 170μ. περνώντας πίσω από το ξενοδοχείο Έλαφος, μέχρι να μπούνε στο μονοπάτι. Το μονοπάτι είναι δασικό και

αποτελείται από χώμα, πέτρες και κυρίως είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες, φύλλα και κλαδιά. Είναι κατηφορικό και περνά δίπλα από παλαιά ιταλικά κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυτώρια. Αυτό το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται για σχεδόν (1) ένα χιλιόμετρο χωρίς πολλές στροφές και με ήπια κλίση. Στην συνέχεια τέμνεται από χωμάτινο δρόμο, όπου σε εκείνο το σημείο η διαδρομή στρίβει αριστερά από όπου και συνεχίζει να είναι πιο ομαλή. Σε αυτό το σημείο ακριβώς θα είναι και ο σταθμός ανεφοδιασμού. Οι δρομείς θα περάσουν από τον σταθμό ανεφοδιασμού και έπειτα περνώντας το (2)δεύτερο χιλιόμετρο θα φτάσουν στις ‘’ Aχλαδιές΄΄, όπου η διαδρομή είναι ευθεία. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν δεξιά  όπου αρχίζει το ανηφορικό κομμάτι πίσω από τον λόφο που βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ακολουθώντας το ζικ-ζακ μονοπάτι θα φθάσουν στο ξωκκλήσι και θα συνεχίσουν σε χωματόδρομο δεξιά. Συνεχίζοντας στο χωματόδρομο, θα φθάσουν στο σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι, σημείο όπου θα έχουν περάσει προηγουμένως, μόνο που αυτήν την φορά θα κατευθυνθούν δεξιά για να περάσουν πίσω από το Ξενοδοχείο Έλαφος και αφού διανύσουν περίπου 170μ. θα στρίψουν αριστερά για να μπουν στην άσφαλτο και να κατευθυνθούν στον τερματισμό ή στην 1η ή και στην 2η στροφή μπροστά στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία!

Η διαδρομή που περιγράφηκε είναι κυκλική, κλειστή 2,7 χιλ. Για αυτούς που θα τρέξουν ή περπατήσουν τις μεγαλύτερες αποστάσεις των 5,4 χιλ. και των 8,1 χιλ. θα την επαναλάβουν 2 και 3 φορές αντίστοιχα.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 610 μέτρα και στην διαδρομή κατεβαίνει στα 528 μέτρα. Στην συνέχεια ανεβαίνει πάλι στα 635 μέτρα. Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή με αρνητική υψομετρική 82μ. αρχικά και με θετική υψομετρική 82μ. στο τέλος.

 

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

   Θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια των αγώνων Ορεινού Δρόμου. Επίσης Σταθμός Τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει και στην Αφετηρία-Τερματισμό.

 

 1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

   Ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου θα φροντίσει για τον έλεγχο κατά την διάρκεια του αγώνα και την χρονομέτρηση των δρομέων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα μετά την καταγραφή τους και θα δημοσιευθούν.

 

 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.

   Το αργότερο 20΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Έλαφος, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού .  Μπορούν να τα παραδώσουν σε ειδική σακούλα, που θα τους διανεμηθεί και να αναγράψουν ή να κολλήσουν πάνω τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομα τους. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • ΕΠΑΘΛΑ
 • Μετάλλια απονέμονται στους Τρείς Πρώτους κάθε κατηγορίας (Άνδρες-Γυναίκες & Παίδες – Κορασίδες).
 • Διπλώματα απονέμονται στους Τρείς Πρώτους κάθε κατηγορίας.
 • Αναμνηστικά Διπλώματα του Αγώνα απονέμονται σε όλους του Συμμετέχοντες.
 • Επίσης στην 1η και τον 1ο από τους αγώνες 5,4 και 8,1 Χιλιομέτρων θα δοθεί μια δωρεάν συμμετοχή σε όποιο αγώνα δρόμου επιλέξουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου. Στον 2ο και 3ο στα ίδια αγωνίσματα 50% έκπτωση.
 • Στην 1η και τον 1ο του αγώνα 2,7 Χιλιομέτρων θα δοθεί 50% έκπτωση σε όποιο αγώνα δρόμου επιλέξουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου.
 • Επίσης το Ξενοδοχείο Έλαφος θα Αθλοθετήσει Κύπελλο Νικητή, αλλά και από μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στο Ξενοδοχείο Έλαφος, για τον 1ο Άνδρα και την 1η Γυναίκα του Αγώνα των 8,1 Χιλιομέτρων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  -2,7- Χιλιόμετρα Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                    -2,7- Χιλιόμετρα Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                  -2,7- Χιλιόμετρα Παίδων (1ος, 2ος, 3ος) (ΜΕΧΡΙ 17, 2000-2001-2002-2003)

                  -2,7- Χιλιόμετρα Κορασίδων (1η, 2η, 3η) (ΜΕΧΡΙ 17, 2000-2001-2002-2003)

                  -5,4- Χιλιόμετρα Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                  -5,4- Χιλιόμετρα Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                  -8,1- Χιλιόμετρα  Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

                  -8,1- Χιλιόμετρα  Γυναικών (1η, 2η, 3η)

                 

Σε όλους τους δρομείς θα δοθεί το μπλουζάκι του αγώνα.

 

 • ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
 • Οι εγγραφές γίνονται σε ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στα γραφεία εγγραφών, Βύρωνος 1, 85100, Ρόδος, Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρα, έναντι πάρκου.
 • Επίσης, στους υπεύθυνους προπονητές των αθλητικών σωματείων κλασσικού αθλητισμού.
 • Οι οικονομικά ενήμεροι δρομείς θα εμφανίζονται στη λίστα συμμετεχόντων που θα ανανεώνεται τακτικά στην σελίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο FACEBOOK.
 • Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν μέσω τραπέζης στον παρακάτω λογαριασμό μόνο από ALPHA BANK για να μην έχετε περισσότερες χρεώσεις:

ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA BANK

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ

IBAN: GR93 0140 7780 7780 0210 1098 796

                  ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ     –    ΑΠΟΣΤΑΣΗ   –   ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ

 • Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν με μετρητά, μπορούν να το πράξουν κατά την επίδοση της φόρμας δήλωσης συμμετοχής, στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου ή κατά την εγγραφή τους στην Γραμματεία του Αγώνα.

 

 1. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται σε 6€ ανά συμμετέχοντα.

   

 

 • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρό και ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών  Σαμαρειτών, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά σε σημεία που χρήζουν προσοχής, παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

 

 1. ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται από δύο σημεία από την Δευτέρα 13 Μαρτίου μέχρι και την ημέρα του αγώνα.

 • Γραφεία εγγραφών, Βύρωνος 1, 85100, Ρόδος, Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρα, έναντι πάρκου, έως τις 18 Μαρτίου.
 • Στην Αίθουσα κλήσης, Ξενοδοχείο Έλαφος μέχρι 30΄ πριν την έναρξη του κάθε αγώνα ορεινού δρόμου.

 

 

 • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

   Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

Τέλος, οι συμμετέχοντες δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα για βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.).

 

 • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

   Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και η Ο.Ε. θα φροντίσουν για ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση με Λεωφορεία για όσες-όσους επιθυμούν να μεταβούν στον Προφήτη Ηλία, την ημέρα του αγώνα. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχείο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00π.μ. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 9:00π.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ.

 

 • ΔΙΑΜΟΝΗ

   Μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο, μονόκλινο ή δίκλινο στο ξενοδοχείο Έλαφος, σε τιμές προσφοράς λόγω του αγώνα. Σε αυτήν την  περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα την κράτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2241044808 για να μάθετε τις προσφορές για εκείνες τις ημέρες.

 

 

 • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΕΓΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από:

 • Πρόεδρος, ο κος Βασίλειος Ζήκας, Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Αντιπρόεδρος, ο κος Σέργιος Αϊβάζης, Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
 • Μέλος, ο κος Ιωάννης Αγρέλλης, Πρόεδρος της Κοινότητας Σαλάκου.
 • Μέλος, ο κος Βασίλειος Πιπέρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλώνων.
 • Μέλος, ο κος Μιχαήλ Παυλούς, Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Σπυρίδων Ράμμος, Μέλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Μέλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Ιγνάτιος Καλικάντζαρος, Τεχνολόγος-Τοπογράφος-Μηχανικός, Υπάλληλος του Δήμου Ροδίων στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
 • Μέλος, ο κος Σάββας Διακονικόλας, Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
 • Μέλος, ο κος Τάκης Μιχαηλίδης, Υπεύθυνος των ISLAND GAMES Ρόδου.

 

 

 • ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

   Τεχνικοί Υπεύθυνοι ορίζονται: ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Δωδεκανήσου  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Β΄ Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου της Ρόδου, κος Διακονικόλας Σάββας (Διευθυντής του Αγώνα) και το Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Ρόδου και υπεύθυνος των ISLAND GAMES Ρόδου κος Μιχαηλίδης Τάκης (Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα), σύμφωνα με το άρθρο 251 σελίδα 171 των κανονισμών Αγώνων Στίβου και Τεχνικών Διατάξεων του ΣΕΓΑΣ και της ΙAAF, έκδοση 2016-2017 και σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη του Αγωνίσματος.

 

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-2241030145 (10:00-14:00)

ΒΥΡΩΝΟΣ 1, ΡΟΔΟΣ, 85100

EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com; segasdod@gmail.com

 

 

 

Συνημμένα:

 • Αίτηση Συμμετοχής

 

   ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΄΄ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2017΄΄ (1)       

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.