ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η πόζα της επιτυχίας: Ετσι στέκονται Τζολί, JLo και άλλες [εικόνες]

Καλό το ντύσιμο, το βάψιμο και η σκληρή δουλειά, αλλά ποια είναι η στάση του σώματος που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία;

Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες δείχνουν πιο δυναμικές όταν υιοθετούν μία πιο ανδρική πόζα.

Ποια είναι αυτή; Πόδια ελαφρώς ανοιχτά με το ένα λίγο μπροστά από το άλλο και χέρια στη μέση.

Ειδικά η στάση που έχουν τα χέρια σου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όσο περισσότερο χώρο καταλαμβάνουν, τόσο πιο επιβλητική κάνεις την παρουσία σου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη του Κολεγίου της Αγγλίας έδειξε πως μία μικρή αλλαγή στη στάση της γυναίκας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γνώμη των συναδέλφων της.

Για να αποδειχθεί πως οι ηγετικές ικανότητες μίας γυναίκας αναδεικνύονται περισσότερο από την πόζα που παίρνει, 1.500 άνδρες και γυναίκες παρακολούθησαν ένα βίντεο, στο οποίο μία ομιλήτρια βγάζει λόγο παίρνοντας διαφορετικές κάθε φορά πόζες. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα πάντα: πόσο ελκυστική είναι, πόσο επαγγελματίας φαίνεται και τι τους ήρθε στο μυαλό μόλις την είδαν στο βήμα.

Όταν τους ζητήθηκε να διαλέξουν ποια στάση της θα έπαιρναν, οι περισσότεροι συμφώνησαν πως θα προτιμούσαν να στέκονται με ανοιχτά τα πόδια και να κάνουν διάφορα νοήματα με τα χέρια.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι προτιμούν τέτοιου είδους στάσεις είναι πιο σίγουροι, πειστικοί, γνώστες του αντικειμένου και εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Ο ερευνητής Richard Newman σε μία ομιλία του για την σωστή στάση του σώματος, ανέφερε πως γενικά τα χέρια και τα πόδια θα πρέπει να μην είναι κολλημένα με τον κορμό. Φυσικά το να καμπουριάζεις απαγορεύεται, ενώ ακόμη και οι ώμοι πρέπει να είναι ανασηκωμένοι.

Φανταστείτε, λοιπόν, λίγο τα μοντέλα της Victoria’s Secret (αλλά όχι τόσο σέξι), καθώς και τις ντίβες της showbiz, όπως την Beyonce, την Julia Roberts και την Angelina Jolie, στο κόκκινο χαλί.

Φωτογραφίες: Instagram

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.