ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η πίσω πλευρά των πιο διάσημων τουριστικών αξιοθέατων στον κόσμο

Είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο, όμως ενδέχεται να δυσκολευτείτε να τα αναγνωρίσετε, λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται: από την πίσω πλευρά τους!

Από το περίφημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μέχρι το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, τις πυραμίδες της Γκίζας και τους καταρράκτες του Νιαγάρα, δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο, όπως ενδεχομένως δεν τα έχετε ξαναδεί.

1. Άγαλμα της Ελευθερίας – ΗΠΑ

attraction1

Το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο, λίγοι παρατηρούν ότι οι πυκνές μπούκλες του αγάλματος γίνονται… ένα λιτό πιάσιμο στα μαλλιά στην πίσω πλευρά του αγάλματος.

2. Ο Μέγας Βούδας της Kamakura – Ιαπωνία

attraction2

Ο Μέγας Βούδας της Kamakura είναι ένα χάλκινο άγαλμα του Βούδα Amida, που βρίσκεται στο ναό Kotokuin της Ιαπωνίας. Παρότι το αξιοθέατο αυτό είναι αισθητικά μαγευτικό από την μπροστινή πλευρά του, αν κοιτάξει κανείς από πίσω θα δει… μερικά παράθυρα. Τα ανοίγματα αυτά εξυπηρετούν ένα πολύ σημαντικό σκοπό, προκειμένου να διατηρείται το άγαλμα σε καλή κατάσταση.

3. Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας – Αίγυπτος

attraction3

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και αποτελεί το κεντρικό θέμα σε πολλές καρτ-ποστάλ. Η πίσω όψη του όμως θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη.

4. Η πινακίδα του Χόλιγουντ – ΗΠΑ

attraction4

Αποτελεί μία από τις πιο φωτογραφημένες κατασκευές του Λος Άντζελες… από μπροστά όμως.

5. Οι πυραμίδες της Γκίζας – Αίγυπτος

attraction5

Μπορεί να μην είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς αυτό το μνημείο, ωστόσο όσοι δεν έχουν επισκεφτεί την περιοχή, δε γνωρίζουν ότι οι πυραμίδες βρίσκονται τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή και όχι στη μέση της ερήμου.

6. Χριστός ο Λυτρωτής – Βραζιλία

attraction6

Η θέα από την πλατεία μπροστά από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι απλά συγκλονιστική. Οι τουρίστες μπορούν να την απολαύσουν έχοντας ανέβει από τις κυλιόμενες σκάλες που υπάρχουν στην πίσω πλευρά.

7. Καταρράκτες Νιαγάρα – Καναδάς, ΗΠΑ

attraction7

Από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στον πλανήτη… ομολογουμένως, απ’ όπου κι αν το δει κανείς.

8. Το χρυσό άγαλμα της θεότητας Lord Murugan – Νεπάλ

attraction8

Το τεράστιο χρυσό άγαλμα της θεότητας Lord Murugan είναι το δεύτερο υψηλότερο άγαλμα της θεότητας (Kailashnath Mahadev) στον κόσμο.

9. Πύλη Βραδεμβούργου – Γερμανία 

attraction9

Από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας, όχι όμως από την πίσω πλευρά.

10. Παλάτι του Μπάκιγχαμ – Αγγλία

attraction10

Η μπροστινή πλευρά του παλατιού «χαιρετά» καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, όμως η βασίλισσα της Αγγλίας μάλλον απολαμβάνει την πράσινη θέα του κήπου στο βάθος.

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.