ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
?????????????

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα, την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα και με όλες τις δυνάμεις της, την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής». Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης κατά την επίσκεψή του στην επετειακή και ξεχωριστή από κάθε άποψη, 50η Έκθεση της Κρεμαστής, μεταφέροντας παράλληλα και τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προς τους εκθέτες, τους επισκέπτες και τους φορείς.

Συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Τσαμπίκο Ποδιώτη όπως και τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής για την επιτυχία της Έκθεσης.

20150820_221435

Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι σήμερα μεσούσης της οικονομικής και πολυεπίπεδης κρίσης, η Έκθεση Κρεμαστής δείχνει τον δρόμο και αποτελεί συμβολισμό της δυνατότητας και της αξίας των Ελλήνων δημιουργών, των χειροτεχνών, των παραγωγών και όσων μετέχουν στην Ελληνική Αγροτική Οικονομία και γενικά των Ελλήνων που δημιουργώντας και παράγοντας μπορούν να κατακτήσουν το αύριο».

Ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πιστεύουν στην δυναμική και στις προοπτικές του θεσμού της έκθεσης που κλείνει σήμερα μισό αιώνα ζωής και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον.

Μαζί με τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Άγγελο Ανανία και Δημήτρη Τσοπανάκη, που από κοινού εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Αρχή, περιηγήθηκαν στα 81 περίπτερα της φετινής έκθεσης που συνεχώς αναβαθμίζεται κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν τους χώρους της.

?????????????
?????????????

Παρακολούθησαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σε κάθε ημερήσιο πρόγραμμα και προσδίδουν καλλιτεχνική και πολιτισμική διάσταση, προβάλλοντας παράλληλα τους συλλόγους, τους καλλιτέχνες και τα παιδιά που συμμετέχουν.

Ο κ. Άγγελος Ανανίας δήλωσε ότι «με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τους ανθρώπους που συμμετέχουν να παράγουν ενδιαφέροντα προϊόντα από τα νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Ελλάδα και ευχή όλων μας είναι μέσα από την κρίση να αναγεννηθεί η Ελληνική χειροτεχνία και η αγροτική οικονομία».

Ο κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, Πρόεδρος του ΚΕΚ, ανέφερε ότι «σημαντική καινοτομία της 50ης έκθεσης είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ΚΕΚ Γεννηματάς. Επιδεικνύεται ζωντανά η μοναδικότητα και οι τεχνικές της χειροτεχνίας καθώς τεχνίτες κατασκευάζουν επιτόπου ξυλόγλυπτα, ψηφιδωτά, βοτσαλωτά, αγιογραφίες και άλλες παραδοσιακές δημιουργίες».

Ο κ. Φλεβάρης επισήμανε ότι η Περιφέρεια πολύ περισσότερο σήμερα απ’ ότι στο παρελθόν ενίσχυσε την έκθεση με 21 περίπτερα με δημιουργίες και θεματολογία Νοτίου Αιγαίου ενώ εκτός από το ΚΕΚ συμμετέχει ενεργά και το Περιφερειακό Φυτώριο, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μπαριανάκη και το προσωπικό του.

Πρέπει επίσης να τονιστεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη που προσπαθεί για το καλύτερο. Στάθηκε επίσης στη συνεχή παρουσία του κ. Άγγελου Ανανία στις εργασίες και στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Κρεμαστή με επίκεντρο την έκθεση καθώς και την συνεχή εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θύμισε επίσης ότι η Έκθεση είναι θεσμός αφού από το έτος 1965 όταν και άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Δωδεκανήσιου Πολιτικού κ. Ιωάννη Ζίγδη τότε Υπουργού Βιομηχανίας και Κοινοτάρχη Κρεμαστής κ. Γεώργιου Τοδουλάκη έως και σήμερα αποτελεί το γεγονός του Αυγούστου στο νησί της Ρόδου και στο Νότιο Αιγαίο.

Τέλος με την ολοκλήρωση της φετινής έκθεσης την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 ο κ. Φλεβάρης κάλεσε όσους δεν έχουν επισκεφτεί ακόμα την Έκθεση και την κοσμοπολίτικη και πάντα φιλόξενη Κρεμαστή, να το πράξουν γιατί αξίζει!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.