ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η πενθήμερη Λυκείου κατέληξε… Οδύσσεια στην Ελβετία: Δείτε πώς εξαπάτησαν τους μαθητές!

«Αύριο επιστρέφουν στην Αρτα τα παιδιά», λέει ο διευθυντής του σχολείου στο protothema.gr – Πλήρωσαν επιπλέον 45 ευρώ έκαστος, προκειμένου να γυρίσουν – Συνολικά η εκδρομή είχε στοιχίσει 20.000 ευρώ

Σε μία απίστευτη ιστορία έμπλεξαν μαθητές της Β’ Λυκείου του και οι καθηγητές του Τρίτου Λυκείου Αρτας, όταν η πενθήμερη εκδρομή στην Ελβετία κατέληξε σε αγωνία χωρίς τέλος. 

Ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα την Αθήνα, που πήρε τα χρήματα των παιδιών, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε εισιτήρια επιστροφής, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα ούτε για τη διαμονή τους, ούτε φυσικά και για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το protothema.gr μίλησε με τον διευθυντή του Τρίτου Λυκείου Αρτας, Ευάγγελο Καραμπά, ο οποίος τόνισε πως αισθάνεται αγανάκτηση και πικρία για την απίστευτη περιπέτεια που βιώνουν τα παιδιά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το σχολείο να κινηθεί νομικά κατά του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Travel City». 

«Εξασφαλίσαμε την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια κι επισπεύσαμε τη διαδικασία κατά μία ημέρα. Σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα τα παιδιά φτάνουν Ανκόνα. Εκεί θα επιβιβαστούν στο πλοίο κι αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί θα επιστρέψουν στην Αρτα», σημείωσε, ο κ. Καραμπάς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής, τα παιδιά θα ταξίδευαν από την Αρτα στην Ελεβετία, όπου θα έμεναν τρεις ημέρες, κι από εκεί επόμενος προορισμός, πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα, το Μιλάνο της Ιταλίας.

«Ολα έγιναν κατά την τρίτη ημέρα της εκδρομής, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν γίνει οι οικονομικές συναλλαγές με το ξενοδοχείο και δεν είχαν πληρωθεί τα εισιτήρια επιστροφής. Ευτυχώς, το θέμα λύθηκε και τα παιδιά επιστρέφουν με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι συνολικά 46 και οι τέσσερις συνοδοί τους χρειάστηκε να πληρώσουν επιπλέον 45 ευρώ έκαστος, προκειμένου να γυρίσουν στην Ελλάδα, ενώ τα χρήματα που είχαν δοθεί για την εκδρομή τους ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Τουλάχιστον, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία, τα παιδιά και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν το CERN, που ήταν άλλωστε κι ο κύριος λόγος της εκδρομής τους. 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.