ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η “παρέα εν δρασει” πετά στη Χίο “με την AEGEAN 29 -30 Ιουλίου 2016 Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για Όλους”

Μια ακόμη εθελοντικη πρωτοβουλία για την “παρέα” μας, η οποία θα συλλέξει και θα μοιραστεί γνώση και εμπειρίες στην Μυροβόλο Χίο από τις 29 έως τις 30 Ιουλίου 2016

Είμαστε μια παρέα που βιώνει εκ των έσω την αναπηρία αλλά σε κάθε ευκαιρία όλοι μας μεταδίδουμε διαρκώς θετική ενέργεια και παροτρύνουμε σε θετικές σκέψεις για το κοινό καλό, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Η παρέα θέλει να μεταφέρει, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας, τη γνώση και τη συσσωρευμένη εμπειρία της, πάνω στην εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους και στις νέες διεξόδους και τις λύσεις, στις οποίες μπορεί η ορθή εφαρμογή τους να οδηγήσει όπως στον τομέα του τουρισμού για όλους, μια ρεαλιστική και ελπιδοφόρα αναπτυξιακή προοπτική.

Με συνεργασία, συντονισμένη, στοχευμένη, μεθοδική δουλειά και καίριες παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουμε σταδιακά ένα προσβάσιμο για όλους δίκτυο υποδομών και δικτύων, το οποίο θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της κάθε περιοχής, και θα προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ηλικιωμένους και Ανθρώπους με αναπηρία, συνοδευόμενους από τις οικογένειές τους ή τους συνοδούς τους, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές διαρκείας στην πανέμορφη χώρα μας.

Η παρέα έχει την πρόθεση να πληροφορήσει για παροχές, δικαιώματα, να παράσχει νομική προστασία, να εξετάσει από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας τη δρομολόγηση της επίλυσής τους με γνήσια συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Η παρέα οφείλει να μιλήσει ανοιχτά, για το τι μπορεί να επιφυλάσσει για τη ζωή και την υγεία του καθενός μας η νεανική, κυρίως, εκρηκτικότητα, η ριψοκίνδυνη ενέργεια και η άγνοια του κινδύνου, μιας και τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, οι βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, η μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς κλπ, αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία, στην οποία και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, εφόσον, προηγουμένως, δεν κόψουν το νήμα της ζωής μας. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Ένας ακόμη στόχος της παρέας είναι η προαγωγή του μεγαλείου του παραολυμπιακού ιδεώδους και η κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τα οφέλη της ενασχόλησης των Ανθρώπων με Αναπηρία με τον αθλητισμό. Επίσης, θέλει να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο ο ο γονέας, ο αδελφός, ο συγγενής ή ο γείτονας ενός ατόμου με αυτισμό, θα προσφέρει στην εξέλιξη της κοινωνικής του ενσωμάτωσης, αποφεύγοντας συμπεριφορές που θα προκαλέσουν τα αντίστροφα αποτελέσματα.

Σε κάθε ευκαιρία, η παρέα θα υπενθυμίζει πως κάθε μέλος της κοινωνίας μας., από οποιαδήποτε θέση, μπορεί με τις δυνατότητες του να προσφέρει για το κοινό καλό. Αρκεί η κοινωνία να μην παρεμποδίζει την εξέλιξή του, να του προσφέρει ίδιες ευκαιρίες, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του, την εκπαίδευση και την επαγγελματική του αποκατάσταση, τη συμμετοχή του σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας.

Η “παρέα” θα βρεθεί στη Χίο φιλοξενούμενη από το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου.

 • Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
 • Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 19:00 στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου) θα  πραγματοποιηθούν:
 • 1. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών
 • 2. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών
 • 3. Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο
 • 4. Προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας με αμαξίδιο για τους μικρούς μας φίλους
 • Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Π.Κ.Δ. Χίου θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις:

 • 1. Αλεξανδράκης Τάκης, νομικός, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου – σχεδίαση για όλους, προσβασιμότητα, τουρισμός για όλους με αναπτυξιακή προοπτική, τέχνη προσβάσιμη για όλους
 • 2. Αγγουράκης Χρήστος, παραολυμπιονίκης στις ρίψεις με αμαξίδιο – παραολυμπιακό ιδεώδες,οφέλη από την αθλητική ενασχόληση, κίνδυνοι από ατυχήματα για τη ζωή και την υγεία
 • 3. Λουφάκη Κέλλυ, πρωταθλήτρια Ελλάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο, τραπεζικός υπάλληλος και Θεμελής Κωνσταντίνος, αθλητής τοξοβολίας με αμαξίδιο –παραολυμπιακό ιδεώδες, ο αθλητισμός αλλάζει τη ζωή, κίνδυνοι από τα τροχαία ατυχήματα
 • 4. Κυριακίδου Ελπίδα, εργοθεραπεύτρια – Διαμαντή Σόφη, αρχαιολόγος, ειδική παιδαγωγός,βιωματικό εργαστήριο πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό
 • 5. Συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων
 • Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία των: Δήμου Χίου, Aegean Airlines, καθώς και των καταστημάτων Admiral, Οrthon IKE N. K. Mουρίκης, NRG Sports, Stavrianos, Ν. Βιττάκης, Σπέσιαλ, Φαρμακείο Κακούλα, Γυμναστήριο Hercules, Καφεκοπτείο Κουγιούλη, Ρακάδικο, Απόμερο.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, Kounoupi.gr

Untitled-1

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.