ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η NSA στέλνει malware σε smartphones μέσω του Google Play – Προσοχή τι κατεβάζουμε

Η αμερικανική NSA μαζί με άλλες υπηρεσίες πληροφοριών κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο Google Play, το ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές Android, έτσι ώστε να εγκαταστήσουν λογισμικό παρακολούθησης σε εκατομμύρια συσκευές.
 
Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Edward Snowden, ο οποίος έγινε γνωστός από τις αποκαλύψεις για τη δράση της NSA, οι κύριοι στόχοι ήταν το Google Play, το app store της Samsung και ο UC browser ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε Κίνα και Ινδία.
 
Η NSA μαζί με ακόμα πέντε υπηρεσίες πληροφοριών από την Αγγλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τρόπους έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα smartphones για κατασκοπεία.
 
Παρακολουθώντας συγκεκριμένα καλώδια του Internet τα οποία μετέφεραν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, κατάφεραν να παρεισφρήσουν στους servers της Google και της Samsung.
 
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το techingreek, εγκαθιστούσαν κάποιο malware στις συσκευές Android και συνέλεγαν δεδομένα χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό. Εκτός από τα προφανή στοιχεία (mail, επαφές, φωτογραφίες, βίντεο κ.τ.λ) οι μυστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονταν και για ανάλυση δεδομένων που αποτυπώνονται στο διαδίκτυο, όπως κινήματα μέσω social media, προπαγάνδα ή απειλές προς τις Η.Π.Α και τους συμμάχους της.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.