ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Νορβηγία υψώνει φράκτη στα σύνορα με τη Ρωσία για να σταματήσει τους πρόσφυγες

Το Όσλο θέλει να προλάβει την έλευση του χειμώνα, ώστε να καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη διέλευση των προσφύγων μέσω του δάσους

Το παράδειγμα της Ουγγαρίας, των Σκοπίων και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, δίνοντας εντολή για την κατασκευή ατσάλινου φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία, ώστε να εμποδίσει την παράνομη διέλευση των προσφύγων.

Στόχος είναι ο φράκτης να έχει κατασκευαστεί πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, ώστε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το πέρασμα μέσα από το δάσος των προσφύγων. Το 2015, πάνω από 23.000 άνθρωποι , κυρίως από τη Συρία, διέσχισαν από την περιοχή τα σύνορα και εισήλθαν στη Νορβηγία.

Ο δήμαρχος της περιοχής εκδήλωσε την αντίθεσή του στην απόφαση να υψωθεί ένας ακόμη φράκτης, λέγοντας πως «δεν βλέπω την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί φράκτες στη διαδρομή των προσφύγων. Η δε υπεύθυνη της τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, τόνισε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί ένα πολύ αρνητικό σημάδι» και πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα απέναντι στη Ρωσία, διότι στέλνουμε το μήνυμα προς τη Μόσχα ότι δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.