ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, η κυρά Τσαμπίκα και η βροχή των αστεροειδών!» – Του Μανώλη Βασιλογιώργη

«Η  μετάβαση  σε εθνικό νόμισμα, η κυρά Τσαμπίκα και η βροχή των αστεροειδών!»

του Μανώλη Βασιλογιώργη

Υποψήφιος βουλευτής Δωδ/σου με το Ε.ΠΑ.Μ.

 

Η  κυρίαρχη άποψη των συστημικών μίντια και των συστημικών κομμάτων για

«Ευρώ  πάση θυσία»

θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από βιωματικής πλευράς πλέον,

ως ένα καταστροφικό ιδεολόγημα, μια θρησκοληψία με μοναδικό σκοπό

 την εξυπηρέτηση του παράνομου χρέους.

 

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, την αποπληρωμή από το λαό, όλης της συσσωρευμένης διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής, ενός εξωπραγματικού χρέους δηλαδή, που δημιούργησαν ξένοι και  Έλληνες ολιγάρχες.   Η αποπληρωμή αυτού του χρέους, σημαίνει νέα δάνεια, μνημόνια, σημαίνει μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά τουλάχιστον 30%, τα χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται σε «πρόγραμμα εξυγίανσης». Και η βουτιά συνεχίζεται με το νέο αριστερό μνημόνιο, που μας έφερε ο Αριστερός, όπως σε κοιτάζω από δεξιά, Τσίπρας, με στραγγαλισμό της οικονομίας και  νέα ύφεση. Σημαίνει με δική τους πρόβλεψη, εκτίναξη του χρέους στο 200% του ΑΕΠ στο τέλος του προγράμματος. Σημαίνει ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, σημαίνει μετανάστευση των νέων και ειδικά των πτυχιούχων, σημαίνει μείωση των γάμων και των νέων γεννήσεων, αύξηση των αυτοκτονιών, υπερχρέωση των πολιτών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, απόγνωση, απελπισία…

Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι υποθέσεις, ούτε εκτιμήσεις. Είναι οι «καρποί» των μνημονιακών πολιτικών που απολαμβάνουμε προκειμένου να διατηρηθούμε στο σκληρό ευρώ.               

Η μετάβαση από την άλλη σε εθνικό νόμισμα, όπως πέντε χρόνια τώρα εξηγεί το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης, αλλά και πολλοί άλλοι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο, είναι μια απλή διαδικασία με πολλά οφέλη. Σε αυτό το άρθρο δε θα επεκταθώ όμως στα οφέλη αλλά στη διαδικασία.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο λαός ενημερώνεται σωστά και αποφασίζει να έχει το δικό του νόμισμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι η μονομερής διαγραφή του παράνομου χρέους που μας φόρτωσαν αυτοί που κυβερνούσαν. Μονομερής διαγραφή  με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, με βάση παλαιότερα αλλά και σύγχρονα παραδείγματα που όλοι έχουν στη διάθεσή τους αλλά αποφεύγουν να  αναλύσουν.

Ας εστιάσουμε όμως  στο πρακτικό μέρος. Ας δούμε τι ακριβώς φοβάται ο πολίτης… αφού  το εθνικό νόμισμα δεν το φοβάται…Το θυμάται και το νοσταλγεί, αυτό τουλάχιστον δείχνουν και πρόσφατες μετρήσεις. Φοβάται τη μετάβαση, τη φάση της αλλαγής και δικαιολογημένα καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Ποιά θα είναι η κατάσταση κατά τη μετάβαση από την απόφαση μέχρι την εισαγωγή στην οικονομία του νέου εθνικού νομίσματος; Ο ενδιάμεσος  χρόνος είναι 6-8 μήνες, σύμφωνα με το σχέδιο του Ε.ΠΑ.Μ. Πώς όμως θα  λειτουργεί η οικονομία σε εκείνη τη φάση;

Το ΕΠαΜ εξηγεί ήδη από το 2011, ότι κατά τη φάση μετάβασης πρέπει να επιβληθεί  «έλεγχος κίνησης κεφαλαίων», δηλαδή capital control, σαν αυτό που έχουμε τώρα, με μια διαφορά.. χωρίς  περιορισμό στην πρόσβαση στις καταθέσεις μας , πάντοτε μέσω της ηλεκτρονικής  κάρτας ΑΤΜ .

Όταν για πρώτη φορά περιέγραφε το capital control το ΕΠαΜ, ήδη από το 2011, κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για «παλαβομάρες και γραφικότητες ΑΛΛΑ όταν έγινε μέρος της πραγματικότητας, της ζωής και της καθημερινότητας μας, για να σωθεί το ευρώ, δεν υπήρχε πρόβλημα …Όταν το επέβαλαν εκβιαστικά  στους Έλληνες, για να τους τρομάξουν και να δεχτούν τη συμφωνία, ήταν απλώς Δευτέρα…

Παρ όλα αυτά, οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ και….

μια εβδομάδα μετά την επιβολή των capital controls, η κυρία Τσαμπίκα ψώνιζε στον μπακάλη με τη χρεωστική της κάρτα, σαν να το έκανε όλη της τη ζωή και χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό χρήμα, με απόλυτη φυσικότητα, μόνο που δεν είχε αρκετό, για να καλύψει τις ανάγκες της και να βοηθήσει με την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων να ανέβει η αγορά, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις τριακόσιες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει μετά τα μνημόνια, να αυξηθεί η ζήτηση και να μπουν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής και να χτυπηθεί η ανεργία ….

-Θα ζεις στη απαξίωση τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, Ελληνίδα και Έλληνα, για να παράγεις πρωτογενή πλεονάσματα και να καταναλώνεις εισαγόμενα! Θα ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία, ειδικά ό, τι σου δίνει έσοδα, ώστε  να πληρώνεις ένα παράνομο χρέος που το έχεις φορτώσει ήδη στα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Το capital control και το ηλεκτρονικό χρήμα με λίγα λόγια νοούνται  ως καλά εργαλεία όταν χρησιμοποιούνται εις βάρος του καταθέτη, των λαϊκών στρωμάτων και των πολιτών και υπέρ του ευρωμονόδρομου, ενώ όταν χρησιμοποιούνται  ως εργαλεία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και την απεξάρτηση από το ευρώ και τη «δόση» των νέων δανείων είναι κακά και επικίνδυνα.

Στην πράξη, κατά τη μετάβαση, θα έχουμε περίπου ίδιες συνθήκες με αυτές που βιώνουμε σήμερα, όμως με άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων στα επίπεδα του 2010, με αποσύνδεση από την ΕΚΤ και χρήση ηλεκτρονικού ευρώ και δέσμευση του φυσικού ευρώ για συναλλαγματικούς σκοπούς. Τότε όμως, θα είναι κακό και τρομερό γιατί θα συνοδευτεί από βροχή αστεροειδών πάνω στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στο κεφάλι της κυρίας Τσαμπίκας και θα είναι κρίμα, τώρα που συνήθισε τη χρεωστική της κάρτα….!

Η κινδυνολογία χτυπά κόκκινο ακόμα και για πράγματα  που είναι ορατά και μπροστά μας. Η Ελλάδα, λένε, δεν παράγει τίποτα και είμαστε μόνο άξιοι για δούλοι και υπήκοοι των ευρωτραπεζιτών και των γερμανών «εταίρων μας». Είναι σημαντικό ο Έλληνας να νιώσει  παντελώς  ανίκανος να σταθεί στα πόδια του, να νιώσει ανίκανος να υπερασπιστεί   την πατρίδα του, απέναντι στις όποιες πιθανές ή επινοημένες επιβουλές, να πιστέψει ότι η γη του δεν παράγει τίποτα, ότι δε μπορούμε να θρέψουμε τον λαό μας, ότι δεν είμαστε άξιοι να βάλουμε τα παιδιά μας στη δουλειά, ότι χωρίς την προστασία των ευρωνταβατζίδων δε θα υπάρχουμε, την ίδια ώρα που με τις πολιτικές τους και τον αφελληνισμό της πατρίδας  προετοιμάζουν ακριβώς αυτό …το τέλος του ελληνικού έθνους..Το να μην υπάρχουμε για να μείνει «λεύτερο» το οικόπεδο!

Η Ελλάδα μας στην Ευρώπη, είναι σα μια γυναικά, την κυρία Τσαμπίκα ας πούμε, που την δέρνει και την κακομεταχειρίζεται ο άντρας της, που της  τρώει τα λεφτά, την προίκα, την έχει φορτώσει με δάνεια  που πήρε στο όνομα της και τα  έφαγε με τους κολλητούς του, που την εκβιάζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, που τη βάζει να πουλάει ακόμα και τα χρυσαφικά της και όσα ακίνητα έχει στο όνομα της για να του ακουμπάει το ρευστό. Αρπάζει το χρήμα και φεύγει για το καφενείο  «Οι ωραίες Βρυξέλες» όπου χαρτοπαίζει και συναναστρέφεται ολημερίς και ολονυκτίς με τα άλλα ρεμάλια του σιναφιού του.

Οι «Σοφοί» της γειτονιάς, οι μνηστήρες, όταν λείπει ο τραμπούκος από το σπίτι, μπαίνουν στο καμαράκι της και την κατευνάζουν, όταν θέλει να τα βροντήξει και να τον παρατήσει…

Πρέπει να τα βροντήξω, πρέπει να φύγω, πρέπει να νοιαστώ τα παιδιά μου», τους λέει δακρυσμένη… «να βρω τη δύναμη να κάνω νέα αρχή…

-Πού θα πας? Ποιός θα σε ταΐζει φουκαριάρα μου;  Θα ψοφήσεις  της πείνας, κοίτα τα χάλια σου, με μαυρισμένα μάτια από το ξύλο θέλεις να κάνεις και νέα αρχή …κοίτα! σου έσπασε και το χέρι! Τέτοια, λες του ανθρώπου και τον νευρίασες?

Πού να πας ; Κάτσε κοντά του! Άντρας είναι ! ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ… φταις όμως και εσύ …δε μπορεί κάτι θα του έκανες ….και άλλα τέτοια… βάλε με εμένα μεσολαβητή και θα του μιλήσω εγώ.

Άλλοι μνηστήρες το πάνε αλλιώς! Κάνουν και λεονταρισμούς… 

-Τόλμησε να απλώσει χέρι πάνω σου ο αλήτης; Θα το χειριστώ εγώ… εσύ κάτσε εδώ και κάνε οικονομία, μην τον νευριάζεις … θα τον μαλώσω εγώ …

Πουλημένα κοπρόσκυλα …

Το Ε.ΠΑ.Μ  πονά για αυτή τη γυναίκα. Τη βλέπει σα μάνα και αδελφή του! Νοιάζεται αυθεντικά για αυτήν. Την πιάνει από το χέρι, τη κοιτάζει στα μάτια και της λέει με ειλικρίνεια:                                                                                                                                                        

-Έχεις αξία! Είσαι όμορφη! Αξιοζήλευτη! Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε… μαζί …παράτησε τον! Σε εκμεταλλεύεται, σου πίνει το αίμα, έδιωξε  τα παιδιά σου τα μεγάλα και εμποδίζει να γεννηθούν τα επόμενα. Κοντά του μαραζώνεις για ένα ξεροκόμματο από τα δικά σου λεφτά …Παράτησε τον! Θα τα καταφέρεις! Θα τα καταφέρουμε μαζί. Μπορούμε. Έχουμε σχέδιο! Διώξε τον αλήτη από το σπίτι σου! Αγκάλιασε τα παιδιά σου, τηλεφώνησε στα ξενιτεμένα σου να έρθουν πίσω.                     Διώξε τους καλοθετητάδες και τους σάπιους μνηστήρες. Μαζί θα το κάνουμε… με δουλειά και σχέδιο θα σταθείς ξανά στα πόδια σου. Με αξιοπρέπεια! Σταμάτησε τους!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ –Ψήφισε Ε.ΠΑ.Μ

Μανώλης Βασιλογιώργης

Υποψήφιος βουλευτής Δωδ/σου με το Ε.ΠΑ.Μ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.