ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η μακάβρια υπόθεση της Περαίας: «Η 49χρονη θάφτηκε ζωντανή», λένε οι ιατροδικαστές

Η υπόθεση της Καλλιόπης Ζαφειρίου είχε γίνει πρωτοσέλιδο πριν από έναν χρόνο περίπου όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στα διεθνή: επρόκειτο για την τραγική ιστορία μιας 49χρονης καρκινοπαθούς, μητέρας δυο παιδιών, η οποία φερόταν ότι υπέκυψε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2014. Μόνο που οι ιατροδικαστές γνωμοδότησαν ότι ο θάνατός της οφειλόταν τελικά σε καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν ήδη βρισκόταν μέσα στον τάφο, στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας και μάλιστα είχαν ακουστεί οι κραυγές αγωνίας της μέσα από τον τάφο!

«Ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00, πιθανότατα συνέπεια καρδιακής ανακοπής». Σ’ αυτή την σοκαριστική αποκάλυψη κατέληξε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso»

Η οικογένεια της Καλλιόπης Ζαφειρίου ισχυριζόταν εδώ και έναν χρόνο πως ο θάνατός της πως αυτός προέκυψε από ασφυξία, μέσα στον τάφο, αφού η ίδια είχε θαφτεί ζωντανή. Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν, αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης. Κάποιοι είπαν ότι άκουσαν μία φωνή που έλεγε: «Βοήθεια, σώστε με!». Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα την τραγική της κατάληξη. Το συγκλονιστικό είναι ότι όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά.

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.