ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στην προσπάθεια του για την οικονομική ενίσχυση του ΠΣΑΤ, αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση σχετικής πρότασης, για τη διενέργεια Λαχειοφόρου αγοράς με δώρο ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, όπως αυτό θα προκύψει από την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της οργάνωσης και προώθησης της σχετικής αυτής πρωτοβουλίας, με στόχο ασφαλώς την καλύτερη δυνατή οικονομική συνεισφορά στα οικονομικά του Συνδέσμου, οι Περιφερειακές Επιτροπές του καλούνται να αναλάβουν σημαντικό κομμάτι στην υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει. Για το λόγο αυτό, λαχεία θα πωλούνται και στη Ρόδο, μέσω των μελών του Συλλόγου στο νησί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΣΑΤ…

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) που ιδρύθηκε το 1952  και είναι ο μοναδικός και επίσημος εκπρόσωπος των αθλητικών συντακτών της Ελλάδας στα διεθνή υπερκείμενα όργανα, ήτοι την AIPS (Διεθνής Ένωση Αθλητικών Συντακτών), την UEPS (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών), την BASU (Βαλκανική Ένωση Αθλητικών Συντακτών) και σε κάθε άλλη Διεθνή Ένωση.

Ο Σύνδεσμος έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και περιλαμβάνει τους επαγγελματίες Αθλητικούς Συντάκτες και τους φωτορεπόρτερ των ημερήσιων αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων, της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, των περιοδικών, των ειδησεογραφικών πρακτορείων, των ηλεκτρονικών σελίδων και κάθε άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και δεν ασκούν άλλο επάγγελμα ασυμβίβαστο με αυτό του αθλητικού συντάκτη ή του αθλητικού φωτοειδησεογράφου.

Οι σκοποί του ΠΣΑΤ, είναι:

α.  Η εξύψωση του αθλητικού πνεύματος και η συμβολή στην ανάπτυξη και διάδοση του ολυμπισμού και του ελληνικού αθλητισμού υπό την ευρύτερη έννοιά του.

β.  Η καλλιέργεια καλών σχέσεων με τα αντίστοιχα σωματεία των άλλων κρατών και τους διεθνείς αθλητικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα αθλητικής δημοσιογραφίας.

γ.  Η προβολή των αθλητικών επιτευγμάτων της χώρας μας και η βράβευση των καλύτερων Ελλήνων αθλητών, που αναδεικνύονται με ψηφοφορία όλων των μελών του Συνδέσμου, καθώς και η επιβράβευση με απόφαση του Δ.Σ. αθλητών, προπονητών, παραγόντων, αθλητικών στελεχών, φορέων, συλλόγων, ομοσπονδιών και φιλάθλων για ιδιαίτερα σπουδαίες πράξεις ή επιτεύγματα στο χώρο του αθλητισμού και ευρύτερα της κοινωνίας.

δ. Η ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των μελών του Συνδέσμου, ο συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία καλών συνθηκών εργασίας, καθώς και η συμπαράσταση με οποιοδήποτε πρόσφορο νόμιμο μέσο, όταν διώκονται για την εκπλήρωση της δημοσιογραφικής τους αποστολής, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

ε. Η διαρκής και σταθερή μέριμνα για τη βελτίωση και εξύψωση του μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου των μελών του, καθώς και η συνεχής καλλιέργεια πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης.

στ. Η ενίσχυση κάθε δραστηριότητας για την άθληση των μελών του Συνδέσμου.

ζ.   Η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της νεολαίας και του αθλητισμού.

η. Η συνεργασία με την Πολιτεία, την ΕΟΕ, τους αθλητικούς τομείς των κομμάτων της Βουλής, τα  σωματεία του αθλητικού κινήματος  που εκπροσωπούν τους αθλητές, τους προπονητές και τους διαιτητές.

Τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται η εκπλήρωση των σκοπών του Συνδέσμου, είναι τα εξής:

α.  Η τακτική ενημέρωση των μελών του και της κοινής γνώμης για τα θέματα των Αθλητικών Συντακτών με την έκδοση ενημερωτικών εντύπων, ανακοινώσεων και newsletter, για τα οποία αποφασίζει το Δ.Σ.

β.  Η ίδρυση, η λειτουργία και η ενίσχυση εντευκτηρίου, βιβλιοθήκης, μουσείου αθλητικού τύπου, τράπεζας πληροφοριών, εξασφάλιση συμμετοχής σε ηλεκτρονικά διαδίκτυα με απόφαση του Δ.Σ., καθώς και άλλων οργάνων ή υπηρεσιών, που το Δ.Σ. θα έκρινε απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών του.

γ.  Η έκδοση εντύπων και βιβλίων και η παραγωγή άλλων οπτικοακουστικών μέσων για την επιμόρφωση των μελών του και της εν γένει αθλητικής κοινωνίας για την προαγωγή του αθλητικού τύπου, για τα οποία αποφασίζει το Δ.Σ.

δ.  Η οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη του, διαλέξεων, δημοσίων συζητήσεων, συνεδρίων και διάφορων άλλων εκδηλώσεων, κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου, πανελλήνιου ή και διεθνούς χαραχτήρα, μέσω της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ).

ε. Η θερμή υποστήριξη κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην πολιτιστική πρόοδο της χώρας και τη διαφύλαξη της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς και παρακαταθήκης στον αθλητικό χώρο.

στ. Η καθιέρωση δημοσιογραφικών βραβείων σε μέλη του Συνδέσμου, κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ.

ζ. Η χορήγηση υποτροφιών σε μέλη του Συνδέσμου, κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ.

η. Η εκπροσώπηση του Συνδέσμου, με απόφαση του Δ.Σ., σε θεσμοθετημένα  όργανα και επιτροπές ΕΟΕ και αθλητικών φορέων της Πολιτείας.

θ. Η δημιουργία μόνιμης νομικής υπηρεσίας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΗΤΗ-ΡΟΔΟΥ

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.