ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η κόρη του ιταλού υπουργού Οικονομικών διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης του πατέρα της !

Ο ιταλικός τύπος προβάλλει έντονα την ιστορία της Βερόνικα Πάντοαν, κόρη του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, η οποία είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Η κόρη του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανήκει εδώ και καιρό στο δίκτυο Campagna in lotta (Ύπαιθρος που μάχεται) και διαδήλωσε μπροστά από την νομαρχία της πόλης Φότζια, κοντά στο Μπάρι, την ώρα που επισκεπτόταν την περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

Η διαμαρτυρία έχει στο στόχαστρό της ένα είδος «γκέτο» μεταναστών στην τοποθεσία Ρινιάνο Γκαργκάνικο, μια παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 2.000 αλλοδαποί οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές για την εργασία τους σε χωράφια. «Η περιφέρεια της Απουλίας έχει ουσιαστικές ευθύνες, της έχουν ασκηθεί πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αλλάξει η κατάσταση. Αν όμως δεν οργανωθεί με άλλο τρόπο η όλη γεωργική εργασία, είναι ανώφελο να γίνεται λόγος για τη δυνατότητα να κλείσουν τα γκέτο», τόνισε η ακτιβίστρια.

Και ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Ορλάντο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την καθημερινή πραγματικότητα της παραγκούπολης του Ρινιάνο Γκαργκάνικο, όπου δεν υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εγκρίνει το γρηγορότερο δυνατόν νέους νόμους για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των μεταναστών», έγραψε ο επικεφαλής της ιταλικής δικαιοσύνης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.