ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Γιορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ιαλυσό Ρόδου [pics]

Εορτάζει και πάλι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Ιαλυσό Ρόδου όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο στην Χάρη της.

Την Παραμονή της Γιορτής της Αγίας Παρασκευής, Τρίτη 25/07/2017 Χοροστατούντων των Μητροπολιτών Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και Άκκρας κ.κ.Σάββα, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η Περιφορά της Εικόνας της Αγίας.

Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Φ.Ζαννετίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Ανανίας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ε.Μπότσαρη κ.α.

Δείτε φωτογραφίες:

Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στην Ιαλυσό Ρόδου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κοντά στο μοναστήρι βρίσκεται το πέτρωμα με την εικόνα της Αγίας Παρασκευής το οποίο βρήκαν αγρότες της περιοχής καθώς όργωναν και κοντά σε αυτό έχτισαν το ομώνυμο μοναστήρι.

Μάλιστα το θαύμα της ανεύρεσης του πετρώματος το εξιστορεί στην κάμερα του allaksogolies.gr η κτήτορας του Μοναστηριού κυρία Μαριέττα Τελώνη, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως όταν ο Παππούς της επιχείρησε να μεγαλώσει το εκκλησάκι, εμφανίστηκε στον ύπνο του η Αγία Παρασκευή η οποία του είπε “μην με μετακινήσετε γιατί διαφορετικά θα σας κάνω μεγάλο κακό” και έμεινε ως έχει.

Δείτε το video με τους εορτασμούς του 2012 και την αφήγηση της ιστορίας του Μοναστηριού – Πετρώματος : 

 

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.