ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η γαλλική αστυνομία «ανάγκασε» γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι σε παραλία [εικόνες]

Ο τρόμος που έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις του ΙSI στην Γαλλία έχει πλέον φτάσει τις αρχές της χώρας να δείχνουν …υπερβάλλοντα ζήλο. Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η στάση της γαλλικής αστυνομία, που ανάγκασε γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι που φορούσε στην παραλία.

Τη στιγμή κατέγραψαν πολίτες που βρίσκονταν στην παραλία και την μοιράστηκαν μέσω των social media.

 Οι νέες αυτές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δύό ημέρες αφότου μια μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο για το μπουρκίνι της σε παραλία, στις Κάννες.

«Δεν φορούσε κάποιο ρούχο που σέβεται τα ήθη και εκκοσμίκευση», ήταν η εξήγηση των αστυνομικών αρχών, όπως ακριβώς την είχαν διατυπώσει πάνω στο σημείωμα που έδωσαν στην 34χρονη μητέρα.

«Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου. Φορούσα απλά ένα μαντήλι, δεν είχα σκοπό να κολυμπήσω», είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται, πάντως, πως η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.