ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Φλόριντα στο έλεος του τυφώνα Ίρμα – Παρακολουθήστε LIVE την πορεία του – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

«Αν σας έχει δοθεί εντολή για εκκένωση, φύγετε τώρα, όχι το βράδυ, όχι σε μία ώρα, τώρα», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρίκ Σκοτ, προειδοποιώντας για την ισχύ τυφώνα Ίρμα που αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τη Φλόριντα την Κυριακή.

Το μάτι του κυκλώνα Ίρμα θα πλήξει τα Φλόριντα Κις, ένα αρχιπέλαγος από 1.700 κοραλλιογενή νησάκια νοτιοδυτικά της πολιτείας Φλόριντα, καθώς και την πόλη Τάμπα σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων. Εντολή εκκένωσης σε σχεδόν 7 εκατομμύρια κατοίκους στις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρζια ενόψει της επέλασης του κυκλώνα Ίρμα έδωσαν προηγούνενως οι αρχές. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, και να καταφύγουν στα διάφορα καταφύγια που έχουν ανοίξει στην πολιτεία, ενώ 540.000 πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις ακτές της Τζόρτζια.

O κυβερνήτης της Φλόριντα επιστράτευσε 17.000 εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και παρέμειναν στα σπίτια τους. 

Παρακολουθήστε live την πορεία του τυφώνα, που έχει προκαλέσει συναγερμό:

«Η καταιγίδα είναι εδώ», δήλωσε ο Σκοτ το πρωί του Σαββάτου, καθώς ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες ήδη έπλητταν το νότιο άκρο της πολιτείας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «φονική καταιγίδα που όμοια της δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν το κράτος μας».

 

Στο Μαϊάμι, στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας, πάρθηκαν ειδικά μέτρα για την προστασία ορισμένων ζώων του ζωολογικού κήπου της πόλης, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους ανθεκτικούς χώρους ασφαλείας. Στα προσωρινά αυτά καταλύματα μεταφέρθηκαν ορισμένα πτήνα και αιλουροειδή.

Οι συνθήκες του τυφώνα γίνονται ήδη αισθητές στα νησιά Φλόριντα Κις, στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.