ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η FIFA «εξοστράκισε» από το ποδόσφαιρο για οχτώ χρόνια το δίδυμο Μπλάτερ-Πλατινί

Βαριά καμπάνα από την επιτροπή ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου – Αφορά την υπόθεση των 2 εκατ. φράγκων που έδωσε ο πρώτος στον δεύτερο

Βαριά έπεσε η καμπάνα για τον Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί από τη FIFA η οποία ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι αποκλείει για οχτώ χρόνια και τους δύο από το ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία που επιβλήθηκε από την επιτροπή ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αφορά την υπόθεση της πληρωμής 2 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων από τον Μπλάτερ στον Πλατινί το 2011.

Όπως σχολιάζει ο Guardian η απόφαση βάζει ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του κάποτε ισχυρότερου άνδρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ταφόπλακα στις φιλοδοξίες του Γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής της FIFA: ο κ. Μπλάτερ από τη θέση του ως πρόεδρος της FIFA έδωσε την έγκριση για την πληρωμή του κ. Πλατινί που δεν είχε καμία νομική βάση στη συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο αξιωματούχοι στις 25 Αυγούστου 1999. Ούτε στη γραπτή δήλωσή του, αλλά ούτε και στην ακρόασή του ενώπιον της επιτροπής ο κ. Μπλάτερ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια νομική βάση για την πληρωμή. Ο ισχυρισμός του για προφορική συμφωνία κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε από τα μέλη της επιτροπής».

Παράλληλα στον Μπλάτερ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ελβετικών φράγκων και στον Πλατινί 80.000 ελβετικών φράγκων.

Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου της FIFA ανακοίνωσε, πάντως, ότι ο Σεπ Μπλάτερ θα προσφύγει κατά της απόφασης στη Δικαιοσύνη.

www.protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.