ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Εθνική του 2004 σκοράρει ακόμα – Νίκη 6-1 σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα επί της Κύπρου [εικόνες & βίντεο]

Σχεδόν 11 χρόνια μετά το μαγικό καλοκαίρι του 2004, η Εθνική ομάδα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την αντίστοιχη της Κύπρου σημειώνοντας νίκη με σκορ 6-1.

Έχοντας στον πάγκο της τον αγέραστο Οτο Ρεχάγκελ και βοηθό τον Γιάννη Τοπαλίδη, οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ταξίδεψαν στην Κύπρο προκειμένου να αγωνιστούν σε φιλικό παιχνίδι, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στους «Εθελοντές Γιατρούς» έπειτα από πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη και της Ελένης Θεοχάρους.

Το παιχνίδι διεξήθχη στο ΓΣΠ και η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 6-1 της Κύπρου 2004, δείχνοντας ότι το ταλέντο και η ποιότητα δεν εξαφανίζονται από κάποια παραπάνω κιλά, ή τις λιγότερες τρίχες στην κεφαλή κάποιων. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που στην εμφάνισή τους δεν άλλαξαν καθόλου, όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνιζόταν σε όλη τη διάρκεια λες και δεν είχε περάσει ούτε μια μέρα από τότε που ήταν ακόμη επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το σκορ δεν θα μπορούσε να… μην ανοίξει άλλος από εκείνον που πέτυχε το γκολ της νίκης στη Λισαβόνα. Ο Άγγελος Χαριστέας στο 6’ με πλασέ έκανε το 1-0 αλλά επτά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον άλλοτε παίκτη των «αιωνίων» και του Ηρακλή, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Καραγκούνης στο 38’, ο Γιαννακόπουλος στο 40’ και το 55’, ο Λάκης στο 57’ και ο Καφές στο 61’ πέτυχαν τα έξι γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Η ομάδα της Κύπρος 2004 αποτελούνταν από τους:Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου.

Η ομάδα της Ελλάδας 2004 αποτελούνταν από τους:Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα

 

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.