ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η ΕΣΕΕ εξετάζει τη δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Τη δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την κατάργηση της έκπτωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και την παρακράτηση όλου του ποσοστού ΦΠΑ, μελετά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΕΕ έκανε γνωστό πως θα αναθέσει σε νομικούς την διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας και του Συντάγματος, με το σκεπτικό ότι τα νησιά θα έχουν βαρύ ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης η ΕΣΕΕ καταδικάζει τη χρήση πλαστών ταμειακών μηχανών, φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του μέσα στις συνθήκες της κρίσης, ενώ για το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, επισημαίνει ότι εκκρεμεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα η Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις συμφωνίας με τις τράπεζες για χαμηλότερες χρεώσεις χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με δυνατότητες προμήθειας «POS» στις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμοστούν το συντομότερο στις νέες συναλλακτικές συνθήκες.

www.altsantiri.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.